در جلسه ای خدمت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری عرض شد: 🔸شهيد مطهري يك عبارتي در مقدمه تفسير قرآن شان دارند مي فرمايند: «اين عرب هاي جاهلی در عصر حضرت رسول صلي الله عليه وآله، آيات قرآن را نمي فهميدند و دركش را هم نداشتند ولي پس از مدتي انسان هايي با […]
در جلسه ای خدمت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری عرض شد:
🔸شهيد مطهري يك عبارتي در مقدمه تفسير قرآن شان دارند مي فرمايند:
«اين عرب هاي جاهلی در عصر حضرت رسول صلي الله عليه وآله، آيات قرآن را نمي فهميدند و دركش را هم نداشتند ولي پس از مدتي انسان هايي با درجات عالی از آنها درست شد. انسانهايي كه در آن فرهنگ جاهلي بودند چه شد كه به اين درجات عالی رسيدند و اصحاب بدر و احد شدند؟ مي فرمايند: همين تلاوت قرآن و شنيدن آیات آن، قلب هاي اين ها را روشن مي كند.»
▪️حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در جواب فرمودند:
بله، رحمت الله عليه! درست فرموده. البته گرچه در روایت كه دارد «رُبَّ تالي القرآن و القرآن یلعنه» ( چه بسیار تلاوت کننده قرآنی که قرآن او را لعنت می کند)؛ ولي تلاوت وقتي مؤثر است كه ايمان در دل سوسو بزند و زوايه اي از دل براي خدا خالي باشد. تقيد به كفر نداشته باشد. اينها شروعش از جاي ديگر شده بود. این افراد جوهره هاي صالحي بودند كه هر چند عرب بيابانی بودند ولی بعضي از اينها واقعًا اهل صفت بودند و خوب بودند. مسلمان نبودند. هنوز اسلام نازل نشده بود لذا از اسلام چیزی نمي دانستند ولي در تاریخ و روایات دارد بعضي از عربهاي جاهلي را خدمت رسول خدا مي آوردند حضرت احترام مي كردند، بعد آن عرب جاهلی عرض می کرد: يا رسول الله! من هيچ وقت شراب نخوردم با اين كه از حرمتش اطلاع نداشتم منتها مي ديدم كه عقل را زايل مي كند و انسان را از حال عادي خارج مي كند، استفاده نکردم.
🔹برخی از آنها در يك باغ سر نخل خودشان كار مي كردند و رزق حلال با زحمت در می آوردند. آن يكي مي گفت كه من توجهي به عرض و ناموس ديگري نداشتم چون كه دوست نداشتم كسي توجهي به ناموس خودم داشته باشد. وقتی يك عرب ولو جاهلي باشد اما اين قدر صفت به خرج مي دهد آمادگي براي دين خدا دارد و لذا با کمترین دعوت و شنیدن آیات قرآن مسلمان می شود و به درجات عالی می رسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.