۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • 06 فوریه 2017 - 9:55
  • 3498 بازدید
معرفی مدرسه عالی فقه دارالهدی در گفتگو با مدیر این مدرسه
معرفی مدرسه عالی فقه دارالهدی در گفتگو با مدیر این مدرسه

معرفی مدرسه عالی فقه دارالهدی در گفتگو با مدیر این مدرسه

مدرسه عالی فقه دارالهدی قم را بهتر بشناسیم این مدرسه، مرکز تخصصی مباحث فقهی- اخلاقی است که با اشراف حضرت آیت الله ناصری اصفهانی اداره می گردد. «حجت الاسلام والمسلمین محمد عمومی»، در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی بنیاد هاد، با اشاره به سابقه تأسیس این بنیاد، اظهار کرد: این مدرسه در سال […]

مدرسه عالی فقه دارالهدی قم را بهتر بشناسیم

این مدرسه، مرکز تخصصی مباحث فقهی- اخلاقی است که با اشراف حضرت آیت الله ناصری اصفهانی اداره می گردد.

«حجت الاسلام والمسلمین محمد عمومی»، در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی بنیاد هاد، با اشاره به سابقه تأسیس این بنیاد، اظهار کرد: این مدرسه در سال ۱۳۹۰ش تأسیس گردید تا به تربیت طلاب علاقه مند به مباحث تخصصی فقهی همت گمارد و هنگامی که بنیاد علمی فرهنگی- هاد، با اشراف حضرت آیت الله ناصری دولت آبادی و با هدف استنباط، تدوین و ارائه مکتب اخلاقی اهل بیت(علیهم السلام) با تکیه بر نهادینه سازی علمی اصول اخلاقی در حوزه و جامعه به وجود آمد، مدرسه دارالهدی نیز یکی از صفوف این بنیاد گردید.

وی افزود: در پایه هفتم حوزه که طلاب وارد مباحث تخصصی فقهی می شوند، می توانند گام در این مدرسه فقهی بگذارند و دروس رایج حوزه را به دقت بیشتری فرا گیرند.

* نگاه بزرگان حوزه به مباحث فقهی- اخلاقی؛

مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی، تربیت طلاب برای دسترسی روش مند به قوه استنباط و پژوهش های اجتهادی در حوزه اخلاق را از اهداف اصیل این مرکز فقهی دانست و خاطرنشان نمود: متاسفانه، تاکنون پژوهش های کافی در حوزه اخلاق صورت نگرفته است و ضرورت استفاده از پژوهشگران با قوه اجتهاد در پژوهش موضوعات اخلاقی در پیشبرد مباحث اخلاقی حوزه حیاتی و بسیار مهم است. از این رو برنامه های این مدرسه مورد تأیید و تشویق استادان و بزرگان حوزه های علمیه نیز واقع شده است.

وی، با اشاره به مراحل ثبت نام در این مدرسه عالی فقه، ادامه داد: برخلاف دو سال نخست تأسیس این مدرسه که پذیرش رسمی برای تحصیل در این مرکز فقهی نداشتیم، با اعلام رسمی شرایط پذیرشی در این مدرسه در سه سال اخیر، اقدام به جذب طلاب مستعد علمی نمودیم و برای دوره ششم پذیرش مدرسه در سال تحصیلی آینده نیز اعلان رسمی در بین طلاب نمودیم.

این استاد سطوح عالی حوزه قبولی در آزمون کتبی جامع تخصصی فقه را از شروط جذب طلاب عنوان و بیان نمود: برای نخستین مرتبه، نه مرکز تخصصی فقهی در آزمون فقهی امسال همکاری می کنند تا طلاب پس از ثبت نام در سامانه آزمون جامع فقهی به نشانیwww.azmoonf.ir  و قبولی در آن، با توجه به ظرفیت ها و انتخاب خود، مرکز تخصصی فقهی مورد نظر خویش را انتخاب کنند.

وی تأکید کرد: پس از قبولی در امتحان جامع، شورای علمی مراکز نیز این حق را دارند که شرایط ویژه خود برای طلاب داوطلب حضور در آن مرکز را اعمال کنند. مدرسه عالی فقه دارالهدی نیز شروطی مانند قبولی در مصاحبه علمی، تعهد اخلاقی به اشتغال تحصیلی تمام وقت و رعایت قوانین و مقررات آموزشی و انضباطی مدرسه را شرط ضروری ورود به این مدرسه فقهی اعلان نموده است.

* تحصیل با کیفیت و عالی، شعار طلاب و مسئولان این مدرسه؛

حجت الاسلام والمسلمین عمومی با ابراز این که شعار طلاب و مسئولان این مدرسه در پیشبرد اهداف آموزشی، تحصیل عالی در متون رایج حوزه و کافی نبودن تحصیل خوب در آن است، اضافه نمود: مباحثه دروس، انجام پروژه های تحقیقاتی مورد نظر با کمک استادان راهنمای فقهی و شرکت در دروس تکمیلی فوق برنامه حوزه مانند”ارائه روش استنباط” ، “فقه اخلاق” و “مباحث رجالی” از ویژگی سیر تحصیلی طلاب این مرکز فقهی به شمار می آید.

وی سیاست آموزشی دیگر این مدرسه فقهی حداقل تعطیلات در ایام تحصیلی دانست و برگزاری حدود دویست روز درسی در سال را نشانگر این اهتمام و تحقق این سیاست به صورت عملی در مدرسه عالی فقه دارالهدی عنوان کرد.

مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی با اشاره به به کارگیری استادان مجرب و سابقه دار، برگزاری اردوهای فرهنگی- تربیتی، برگزاری مراسم های مناسبتی و مناجاتی در این مدرسه، ابراز نمود: در این مدرسه علمیه، بیش از هشتاد طلبه حضور دارند که با دو آزمون کتبی و دو آزمون شفاهی در هر سال تحصیلی ارزیابی می شوند. نمره بالا، ملاک سطح علمی طلبه نیست، بلکه آزمون شفاهی معیار مناسب تری برای آزمودن قدرت درک و استنباط او از متون رایج حوزه است.

* برگزاری نخستین دوره درس خارج ؛

وی برگزاری نخستین دوره درس خارج فقه و اصول  در این مدرسه را مورد توجه قرار داد و اضافه نمود: طلاب نخستین دوره پذیرشی مدرسه عالی فقه دارالهدی  در دروس خارج این مدرسه فقهی، با محوریت فقه الاخلاق که در سال تحصیلی فعلی و توسط استاد محترم حضرت حجت الاسلام و المسلمین قدیر علی شمس دامت توفیقاته برگزار می شود، شرکت می نمایند و از مزایای و امکانات مدرسه مانند مشاوره استادان راهنما و کمک هزینه مالی استفاده می نمایند.

این استاد سطوح عالی حوزه اضافه نمود: اعطای کمک هزینه مالی، برای ترغیب و تشویق طلاب به تحصیلی با کیفیت تر است، از این رو، منوط به حضور و غیاب آنها در کلاس نشده است تا طلاب با مسئولیت پذیری خود، نظم در حضور کلاس ها را پیشه سازند و از سویی، به طلابی که انگیزه و پشتکار تحصیلی ممتازی داشته باشند، نیز با هدایایی تقدیر می گردد.

وی، در پایان، تأکید کرد: درصدد هستیم تا پرداخت بیشتری به فقه الاخلاق در فعالیت های آینده آموزشی- تربیتی این مدرسه داشته باشیم تا شاهد توجه بیشتر بزرگان و دست اندرکاران حوزه به این مباحث و پیگیری جامع آنها در نهادینه سازی فقه الاخلاق در حوزه های علمیه گردیم.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

جواب سئوال زیر را وارد نمایید *