ما تا زنده هستيم بايد براي آيندگان و اولادمان دعا كنيم. هر چه انبيا لطيف تر ميشدند اين مسائل را بيشتر مراعات میکردند. 🔹حضرت ابراهيم علیه السلام به مجرد اين كه امامت را به ایشان ارائه كردند، پرسیدند: «و من ذريتي؟» یعنی آیا به ذریه من هم این فیض عنایت می شود؟ 🔸مؤمن هر چقدر […]
ما تا زنده هستيم بايد براي آيندگان و اولادمان دعا كنيم. هر چه انبيا لطيف تر ميشدند اين مسائل را بيشتر مراعات میکردند.
🔹حضرت ابراهيم علیه السلام به مجرد اين كه امامت را به ایشان ارائه كردند، پرسیدند: «و من ذريتي؟» یعنی آیا به ذریه من هم این فیض عنایت می شود؟
🔸مؤمن هر چقدر ايمانش بالاتر ميرود در زندگيِ خودش و ديگران منشأ اثر ميشود.
🔹ما الآن بايد براي اولادمان از خدا خوشبختي بخواهيم و دعايشان كنيم. دعايشان كنيم كه ابتلائات و سختيها را از آنها دور كند و در معصيتها واقع نشوند. عصمت خدایی آنها را حفظ كند. باید برايشان از خدا عصمت بخواهيم.
اگر يك نفر ميخواهد فقيه بشود، فقيه شدن به اين امكان پذير نخواهد بود كه برود رساله هاي همه مراجع را بخواند. اگر همه رساله ها را بخواند مسائل را خوب ياد ميگيرد؛ ولي قوه استنباط و استدلال و رد فرع بر اصل برايش حاصل نميشود.
🔸اگر كسي بخواهد داراي اين قوه و ملكه بشود، راه طولاني دارد. به فرمايش حضرت آية الله العظمي وحيد که ميفرمودند: «آقا اين كار، شغل شاغل است و خود من هنوز گاهي روزي هفت ساعت مطالعه ميكنم، براي اين كه آن ملكه و قوه از دست نرود».
🔹شما سير مجتهد شدن را نگاه كنيد؛ ببينيد چقدر سختي دارد. بودن خدمت استاد و مراجع، و سالها ممارست، تمرين، مطالعه و مباحثه لازم دارد تا با مباني اجتهاد آشنا بشوند و داراي قوه اجتهاد بشوند.
در امور معنوي هم چه بسا همين جور باشد. اين كه چند تا كتاب شرح حال مينویسند که فلان آقا فلان كار را ميكرده و فلان آقا فلان عبادت را اهتمام داشته، اين خوب است؛ اما دردي را درمان نمیکند و از روي اين کتابها نميشود به نتيجه رسيد.
🔸قواعد ديگري دارد.
اگر كسي بخواهد واقعاً قواعد دستش بيايد و واقعاً داراي نور بصيرت بشود و صاحبِ نظري ثاقب بشود، از روي اين کتابها و شرح حال ها نميشود رسيد.
🔹اگر انسان گرم بشود و علاقه مند بشود و با اولياء خدا آشنا شود خوب است؛ اما اين، راه رفتن و سیر نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.