🔻در فضايي گسترده تر از عالم ماده [عالم برزخ]، صورت آدم بسيار كم است، به قول آن شاعر که گفته: دي شيخ با چراغ همي گشت گرد شهر كز ديو و دَد ملولم و انسانم آرزوست 🔸شما حسابش را بكنيد وقتي كه خداي متعال علماي بني اسرائيل را و علمای اهل كتاب را یعنی كساني […]
🔻در فضايي گسترده تر از عالم ماده [عالم برزخ]، صورت آدم بسيار كم است، به قول آن شاعر که گفته:
دي شيخ با چراغ همي گشت گرد شهر
كز ديو و دَد ملولم و انسانم آرزوست
🔸شما حسابش را بكنيد وقتي كه خداي متعال علماي بني اسرائيل را و علمای اهل كتاب را یعنی كساني كه واقعا با تورات سر و كار داشته اند، اينها را تشبيه به حمار مي كند؛ [پس تکلیف بقیه روشن است] چرا؟ به خاطر اينكه حيواني كه از باري كه بر دوش دارد خودش هيچ نوع استفاده نمي كند اين زبان بسته [حمار] است.
🔹وقتی يك عالمي احكام تورات، مواعظ و نصايح، همه را بداند ولي خودش در خودش پياده نكرده باشد مانند حماري است كه باري بر دوش دارد اما در درونش تاثیر نکرده است.
مَثَلُ الَّذِينَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهَا كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارًا (جمعه:۵)
وصف حال آنان که علم تورات بر آنان نهاده شد (و بدان مکلف شدند) ولی آن را حمل نکردند (و خلاف آن عمل نمودند) در مثل به حماری ماند که بار کتابها بر پشت کشد (و از آن هیچ نفهمد و بهره نبرد)
🔸در واقع بايد از اين غذا و متاع آسماني و اين سفره گسترده بخورد؛ فقط براي حمل و كول گرفتن نيامده است بلکه براي مصرف باطني آمده است اما اينها خودشان را زبان زد ميكردند و وارد ميشدند و مسائل علمي را طرح می کردند و حرف براي گفتن داشتند اما خودشان هيچ بهره اي نبرده بودند، اينها مَثَلشان مَثَل حمار ميشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.