۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » نکات کوتاه
  • 10 فوریه 2018 - 12:30
  • 280 بازدید
قیامت
قیامت

قیامت

🔻راه طولانى است؛ اللّه‏ اكبر از يوم الحساب! بخش عظيمى از انذارهاي حق تعالى در قرآن در مورد يوم الحساب است ولی اصلاً ما توجهى به آن نداريم. 🔸آنجا این‌گونه نيست كه بگويند پنج دقيقه برو روی ترازو و بعد هم بفرمایيد بهشت. 🔹روايتی نقل شده است كه يك گوشه‏ اى از وضعیت قیامت را […]

🔻راه طولانى است؛ اللّه‏ اكبر از يوم الحساب! بخش عظيمى از انذارهاي حق تعالى در قرآن در مورد يوم الحساب است ولی اصلاً ما توجهى به آن نداريم.
🔸آنجا این‌گونه نيست كه بگويند پنج دقيقه برو روی ترازو و بعد هم بفرمایيد بهشت.
🔹روايتی نقل شده است كه يك گوشه‏ اى از وضعیت قیامت را باز مى‏ كند. در این روایت می فرماید بیست و چهار صندوق براى يك نفر می آورند و درب صندوق ها را باز مى‏ كنند. اگر در آن صندوق ها چيز خوبى باشد آن قدر صاحبش خوشحال مى‏ شود كه اگر خوشحالى‏ اش را بین همه اهل محشر تقسيم كنند همه خوشحال مى‏ شوند؛ گاهى که در این صندوق ها چیزی نیست آن قدر صاحبش ناراحت مى‏ شود كه اگر ناراحتى‏ اش را بین همه اهل محشر تقسيم كنند همه ناراحت مى‏ شوند.
🔸راوى مى‏پرسد كه اين ها چى هست، می فرماید ۲۴ صندوق، برای ۲۴ ساعت یک روز است. هر يك ساعتى كه گذشته چه كار كردى؟!
🔹از اینجا باید متوجه شد همه عمر انسان را چطور حساب می کشند و طول موقف حساب چقدر است.
(عده الداعی ص۱۱۳)

🔻از بس كه آيات و روايات مربوط به قیامت زیاد است، غيرقابل انكار است؛ منتها اين همه آیات و روایات ديگر آرام آرام به بايگانى رفته است؛ حتى اگر كسى هم بخواهد يك مقدار ما را انذار كند مى‏ گويند نه بابا ! بيا برویم، در این جلسه آدم را جهنمى مى‏ كنند و مى‏ ترسانند، يك جايى برويم كه خوشحالمان كنند و بگويند شما همه اهل بهشت هستيد.
🔸ولى نمي شود این همه آیه و روایت مربوط به قیامت را انكار كرد. وقتى اميرالمؤمنين عليه‏ السلام و همه اهل بیت علیهم السلام قیامت را جدی گرفته اند ما چرا ساده و راحت ببینیم؟!
🔹از جمله اميرالمؤمنين عليه‏ السلام شب نوزدهم ماه رمضان وقتى كمربندشان باز شد در خانه ام كلثوم عليهاالسلام شعرى خواندند و فرمودند:
اشدد حیازیمک للموت فانّ الموت لاقیکا
و لا تجزع من الموت اذا حلّ بنادیکا
و لا تغترّ بالدهر و ان کان یؤاتیکا
کما اضحکک الدهر کذاک الدهر یبکیکا
یعنی کمربندت را برای مرگ محکم ببند؛ زیرا مرگ تو را ملاقات می‌کند و در برابر مرگ هنگامی که می‌آید جزع و ناله مکن و به دنیا مغرور نشو، هرچند با تو همراهی کند؛ [زیرا] روزگار همچنان که تو را به خنده می‌آورد، همین‌طور می‌گریاند.
(بحار الانوار، ج۴۲، ص ۲۷۸)

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*