وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْواتِ لَصَوْتُ الْحَمير (لقمان:۱۹) از صدای خود بکاه (و هرگز فریاد مزن) که زشتترین صداها صدای خران است. 🔸حمير يك نوع صدای خاص براي خودش دارد. وقتي شروع به صدا كردن ميكند نفسش را داخل ميبرد هيچ صدايي ندارد اما يك دفعه صدای بلندی در می آورد که […]
وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْواتِ لَصَوْتُ الْحَمير (لقمان:۱۹)
از صدای خود بکاه (و هرگز فریاد مزن) که زشتترین صداها صدای خران است.
🔸حمير يك نوع صدای خاص براي خودش دارد. وقتي شروع به صدا كردن ميكند نفسش را داخل ميبرد هيچ صدايي ندارد اما يك دفعه صدای بلندی در می آورد که اعصاب خراش است.
🔹وقتي كه شروع ميشود با آخرين شدت و حدّت صدا می کند. نوعی آلوده كردن جوّ از جهت صداست. اين يك چيزي است كه ممكن است اصلاً كسي به آن نگاه هم نكند چون مخلوق خداست؛ ولي اگر يك نفر نحوه حرف زدنش به سبکی باشد که به مجرد حرف زدن، تأثير منفي بر دل مؤمن و اعصاب مؤمن بگذارد آن هم مصداقی از همين صوت حمير است؛ هيچ فرق نميكند. اثرش همان اثر است.
🔸حتي در مورد عطسه قبيحه روایت دارد که از مصادیق این آیه است.(الكافي، ج۲، ص: ۶۵۶) مردم سرشان به کار خودشان است يك دفعه يك نفر عطسه اي ميكند كه ستون ميلرزد! حضرت ميفرمايند: این هم ميتواند از مصاديق صوت الحمير باشد. بدتر از همه حرفي است که دلخراش باشد؛ حرفي كه مؤمن يا مؤمنه اي را اذيت كند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.