در روز مبارک نیمه شعبان ، در مراسم جشنی که به مناسبت تولد امام زمان عج در شهر مقدس قم و در یکی از مراکز تابعه بنیاد علمی و فرهنگی هاد برگزار گردید، تعدادی از طلاب محترم به لباس مقدس روحانیت مزین شدند و افتخار سربازی و خدمت به آستان مقدس حضرت ولی عصر (ارواحنا […]
در روز مبارک نیمه شعبان ،
در مراسم جشنی که به مناسبت تولد امام زمان عج در شهر مقدس قم و در یکی از مراکز تابعه بنیاد علمی و فرهنگی هاد برگزار گردید، تعدادی از طلاب محترم به لباس مقدس روحانیت مزین شدند و افتخار سربازی و خدمت به آستان مقدس حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) را پیدا نمودند. این افراد که از مسئولان و طلاب مدرسه حضرت صاحب الزمان عجاصفهان ـ از مراکز وابسته بنیاد علمی فرهنگی هاد ـ میباشند، در فضایی آکنده از معنویت و دلداگی به حضرت مهدی عج اولین روز سربازی خود را در جمع فضلا و طلا بوابسته به بنیاد جشن گرفتند. در این مراسم ابتدا یکی از مداحان اهل بیت ع به خواندن مدحی از امام عصر (ارواحنا فداه) پرداخت و در ادامه حضرت حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری (دامت برکاته) دقائقی حاضران را به فیض رساندند. ایشان در ابتدای صحبتهای خود در مورد غیبت امام زمان عج فرمودند: غیبت حضرت صاحب عج یک قاعده حکیمانه است و اگر مشکلی باشد، از ما است. جلوهها و عنایات آن بزرگوار، آنبهآن ریزان است. کوچکترین توجهی از ناحیه کسی به آن زاویه کرامات شود، عنایت آن حضرت را به دنبال دارد. در ادامه ایشان به مناسبت ورود برخی از طلاب به لباس مقدس روحانیت، تذکراتی در این باره دادند و فرمودند: هیچ گروهی در این هزار و چند صد ساله غیر از حوزههای علمیه، مدعی انتقال فرهنگ اسلام و اهل بیت ع نبودهاند. این افتخار ما، الگوهای ما و بزرگانی است که این اساس را بنا نهادهاند.
باید در این مسیر گام برداریم. گوشت و پوست و استخوان ما برگرفته از فرهنگ دین و رشدیافته از نظام فکری اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است؛ لذا ما که به این لباس آمدیم، سزاوار است که در این زمینه بیشتر سعی کنیم.
لباس روحانیت، شعار ما این لباس، شعار و زندگی ما است؛ هم برای خودمان و هم برای خانوادههایمان. به این سبْک زندگی، افتخار میکنیم. برای ورود به این لباس واقعاً باید جشن گرفت؛ چراکه این لباس سنتی است از بزرگان و علمای سلف و تاج افتخار و مُهر تأییدی برای طلبگی و زندگی ما است. شخصیت و زندگیمان را اینگونه تعریف کردهایم و به آن افتخار هم میکنیم. البته باید محدودههایش را هم مراعات کنیم. اگر دو مورد مثل پارک رفتن یا مشابه آن از ما گرفته میشود، [نباید ناراحت شویم؛ زیرا] آن تمام زندگی ما نیست. ما میخواهیم طلبه باشیم و طلبه زندگی کنیم و خیلی هم با افتخار به این لباس ملتزم میشویم.
طلبه ما دوست دارد طلبه شود و طلبه بماند و با این سبْک زندگی میکند و به خاطر یک پارک رفتن یا فلان مسافرت رفتن، از خیر طلبه شدن نمیگذرد. زندگی مسائل و مشکلات خودش را دارد که با مهربانی و مدیریت قابل حل است. مهم این است که ما در شمار سربازان حضرت صاحب عج قرار گیریم. در شمار کسانی که دین خدا را در حد وسعشان یاری میکنند؛ یعنی کسانی که در مسیر تفقه هستند و معارف اهلبیت را در عرصه تبلیغ ارائه مینمایند. ما اینگونه «زندگی» میکنیم و طلبگیمان اینطور معنا میشود.
باید برویم به سمت طلبهتر شدن و طلبه ماندن. برای همین باید در تمام ذرات وجودمان حس تبلیغ را فهم و ارائه نماییم تا تمام وجودمان دغدغه دین خدا را داشته باشد و این برای ما ماندگار خواهد شد.
اهمیت لباس روحانیت الان الحمدالله [طلبگی] همهاش نعمت است. زمانهایی بوده که بزرگان حوزه با سختی و بدبختی این لباس را نگه میداشتند. سربازان رضاشاهی میرسیدند و اذیت میکردند؛ با این حال علما سعی میکردند این ذخیره را نگه دارند.آن زمان روی دو موضوع تمرکز کرده بودند: یکی پوشش زنها و دوم لباس روحانیت. دشمن نقاط حساس و کلیدی را خوب شناخته است؛ ولی غافل از اینکه این فرهنگ هزار و اندی سال در مردم رخنه و نفوذ کرده است و مردم این فرهنگ را با تمام باورشان پذیرفتهاند و با آن زندگی میکنند.
حالا الحمدالله آنچه در این سی سال قسمت ما شده، بهترینها است و ما در بهترین زمانها هستیم. دور از انصاف است دوستانی که زمینه و تقیّدی دارند، مشغول طلبگی و درس و بحثشان هستند و ملتزم به تقوا هستند، از این لباس گریزان و فراری باشند. برخی برکات لباس مقدس روحانیت لباس طلبگی، لباس مقدسی است. این یک سبْک زندگی است که برکات خودش را هم دارد. چنانچه قیدی برای ما ایجاد نکند، مراقبه ما کم میشود. این قیود، قیودی است که مراقبهآور است و مانع زندگی نیست. گاهی این لباس کمک میکند که مراقبه و توجه به حق در انسان بیشتر شود. انشاءالله تأیید حضرت صاحبالزمان را به همراه خواهد داشت و برای همه ما گوارا خواهد بود.
مرحوم آیتالله کشمیری۱ را در اواخر عمر به خاطر هوا به یکی از شهرهای شمالی برده بودند. روزی در مکانی که به بیرون اشراف داشت، صندلی گذاشته بودند و مردم را نگاه میکردند. طلبهای از خیابان رد شود. ایشان فرموده بودند: الحمدالله امروز روز خوبی برای من بود؛ چون طلبهای را دیدم. امروز برایم بس است و مرا پایین ببرید. لباس روحانیت باعث نورانیت خود شخص و دیگرانی میشود که او را میبینند.
وظیفه روحانیت
انشاءالله بتوانیم طلبه باشیم و طلبه بمانیم و در راه دین استقامت کنیم. این لباس طهارت باطنیه میخواهد و انسان در این لباس گامبهگام خودش را در محضر حق میبیند.
برای طلبه جهتی که مورد عنایت حضرت است، این است که انسان در ریز مسائل تا کلان آنها و بخشهای اعتقادی، دارای اعتدال فکری باشد و سعی کند این اعتدال را به جامعه سرایت دهد. این وظیفه تکتک ما در قبال خودمان و جامعه است.
اگر به تاریخ نگاه کنیم، میبینیم که خطر انحراف از نواحی مختلف بوده است و موفقترین علما آنهایی بودهاند که خوب خواندند و نوشتند و گفتند و نگذاشتند فرهنگ شیعی از ناحیه دشمن دچار انحراف فکری شود. این خلاصه طلبگی است.
برای همه دوستانی که لباس مقدس سربازی امام زمان عج را به تن کردند، ورودی مبارکی آرزو داریم؛ منتها به شرط ثبات و استقرار. باید مراقب بود بعضی دوستان لباسشان را بعد از معمم شدن عوض نکنند. انسان یک بار معمم میشود و باید برای همیشه در این لباس مقدس بماند. در همه ابعاد شخصیتی استقرار خوب است؛ منتها استقامت در امر دین بهتر است. نباید اینگونه باشیم که در زندگیمان یک روز این لباس تن ما باشد و یک روز نباشد.
انشاءالله این روز بر همه دوستان و خانواده گرامیشان مبارک باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.