۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • 27 آگوست 2023 - 10:49
  • 134 بازدید
دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش «سالک الی الله» با آیت الله کریمی جهرمی
دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش «سالک الی الله» با آیت الله کریمی جهرمی

دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش «سالک الی الله» با آیت الله کریمی جهرمی

در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین معصومی، دبیر همایش سالک الی‌الله، ضمن معرفی همایش بزرگداشت مرحوم آیت الله ناصری گفت: ایشان در زمان حیات خود از برگزاری این بزرگداشت ممناعت داشتند اما بعد از رحلت ایشان ما با هدف ترویج و گسترش مباحث اخلاقی و مهدوی و تربیتی که خیلی مورد نیاز جامعه می […]

در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین معصومی، دبیر همایش سالک الی‌الله، ضمن معرفی همایش بزرگداشت مرحوم آیت الله ناصری گفت: ایشان در زمان حیات خود از برگزاری این بزرگداشت ممناعت داشتند اما بعد از رحلت ایشان ما با هدف ترویج و گسترش مباحث اخلاقی و مهدوی و تربیتی که خیلی مورد نیاز جامعه می باشد این همایش را ترتیب دادیم.

دبیر همایش سالک الی الله در ادامه تشریح کرد: برگزاری این همایش با همکاری مجموعه‌های مختلف حوزوی و پژوهشی مانند حوزه علمیه قم و اصفهان و بنیاد هاد و ۲۱ مرکز علمی و پژوهش دیگر اعم از دانشگاهی و حوزوی برگزار می گردد. با توجه به اینکه این همایش گرایشی علمی و پژوهشی داشته قرار شد مخاطب این همایش روحانیون اعم از طلاب و اساتید و نخبگان دانشگاهی می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین معصومی افزود: ستاد برگزاری دارای کمیته‌های مختلفی در قم و اصفهان می باشد. کمیته علمی با مسئولیت آقای حجت الاسلام دکتر آذربایجانی، کمیته ارتباطات و روابط عمومی با مسئولیت حجت الاسلام گلستانه و کمیته اجرایی با مسئولیت حجت الاسلام نصر به همراه دیگر بخش‌ها مشغول فعالیت هستند وبه جهت اقبال مردم اصفهان به مرحوم آیت‌الله ناصری، همایش در قم و اصفهان برگزار خواهد شد و ان شاء الله در مهرماه تقریبا مصادف با سالگرد رحلت آیت الله برگزار خواهد شد.

وی با ارائه گزارشی از روند تدوین مقالات و برگزاری پیش‌نشست‌های مختلف اعلام نمود که این ستاد فعالیتهای دیگری نیز در ارتقای سطح علمی این همایش انجام داده است که مشروح این فعالیتها در سایت همایش وجود دارد.

بعد از پایان صحبت‌های حجت‌الاسلام و المسلمین معصومی، آیت الله کریمی جهرمی نیز با ابراز خرسندی از این ملاقات، علاقه خود را به مرحوم آیت  الله ناصری بیان داشتند.

    روایت شنیدنی امام صادق (ع) از موقعیت عالمان الهی در ملکوت

ایشان صحبت‌های خود را با حدیثی از صادق آل محمد صلوات الله علیه که فرمود: مَن تَعَلَّمَ للّهِِ وعَمِلَ للّهِِ وعَلَّمَ للّهِِ دُعِیَ فی مَلَکوتِ السَّماواتِ عَظیما شروع کردند و گفتند تعلم برای خدا آثار خیر زیادی خواهد داشت. زمانی فردی علم را فرا گیرد و از علم خود و بذل دانش خود مضایقه نکند، مردم را زیر پر و بال علم خودش قرار دهد و آنها را به خاطر خدا بهره‌مند سازد از فضایل ارزشمندی بهره مند خواهد شد.

آیت الله کریمی در ادامه به بحث عمل برای خدا پرداختند و گفتند: «نقطه بسیار حساس این جهت است که عمل کند به آن علوم و دانشی که فرا گرفته برای ذات اقدس الهی. خدای نکرده علم و دانش خود را وسیله‌ای برای تظاهر و خودنمایی و ریا و خود برتربینی و امثال آن قرار ندهد. برای خدا عمل کند. اگر کسی این طور شد دعی فی ملکوت السماوات عظیما. اینطور آدمی در در ملکوت عالم بالا در مقامات رفیعه جلالیه، مقامات قرب الهی، منازل انبیا و اولیا، این آدم شایسته به عنوان عظیم یاد می‌شود.»

ایشان تاکید کردند که در همایش سالک الی الله مجریان، اساتید و دانش پژوهان همگی: «برای یک “عظیم” کار می‌کنند فلذا هرچه عملتان گسترده تر، هر اندازه که کارتان بیشتر باشد و هر اندازه که بر آبرومندی این کنگره عظیم بیافزایید، برای نمودار کردن یک عظیم عندالله است.»

    نکاتی از شخصیت و اخلاق متاله آیت الله ناصری

این استاد بزرگوار درباره شخصیت مرحوم  آیت الله ناصری فرمودند: «تعلم برای خدا به حقیقت در جان ایشان این معنا متمرکز بوده. از آغاز کودکی در ام البلاد نجف اشرف به نام مولا امیرالمومنین علی علیه اسلام و زیر سایه مولایمان نشات گرفتند و خلق و خوی امام علی علیه السلام و علمای بزرگواری که در آنجا تربیت شدند {را پیدا کردند} ایشان با این مفاهیم سر و کار داشتند مخصوصا اینکه چند تن از بزرگان علمای اعلام (رضوان الله علیهم اجمعین) را ایشان درک کردند و از آنها استفاده کردند؛ از مرحوم آیت الله العظمی سید عبدالهادی شیرازی (رض) .. و دیگر مرحوم آیت الله العظمی آقای سید محمود شاهرودی (رض) که از مفاخر اسلام بودند… و نیز مرحوم آیت الله العظمی و مدرس بزرگ حوزه نجف و استاد شاگرد پرور نجف مرحوم آقای خویی (رض) و بقیه آقایانی که اطلاعات وسیعی ندارم و به طور کلی میدانم که با بزرگان نجف ایشان سر و کار داشتند با علمای اعلام و …. می شود فهمید که چه مراتبی چه از نظر علمی و چه اخلاقی از جهت تقوا و یاد خدا و عرفان بالله داشتند.»

آیت الله کریمی همچنین از بُعد اخلاق والای مرحوم آیت الله ناصری گفتند که: «به حقیقت مجموعه‌ای از صفات عالیه و مکرمت‌های اخلاقی انسانی در ایشان جمع بود، آنقدری که من از نزدیک سعادت زیارت این بزرگوار را در اصفهان و اینجا (قم) داشتم به دستم آمد که اسوه و زبده‌ای است که کسانی که دنبال مقتدا می‌گردند باید بیایند با این بزرگوار ارتباط پیدا کنند و با اخلاق و رفتار ایشان {آشنا شوند}.  برای من خیلی جالب بود که همه حرف‌هایشان جنبه‌های معنوی و الهی داشت و هرگز ندیدم که در مجلس ایشان به غیبت و حرف دیگران و تحقیر دیگران و امثال ذالک شود. بلکه همه حرفها و مطالب ایشان بر محور اخلاق و تقوا و آداب انسانی بود.»

آیت الله کریمی در ادامه از ویژگی‌های اجتماعی ایشان گفت و افزود: « {آیت الله ناصری} برای افراد تواضع می‌کردند هم به علمای اعلام و مردمان عادی که ما تصور می‌کردیم عادی هستند با دید خیلی بالایی، با دید رستاخیزی، فبصرک الیوم حدید چشمان شما در روز قیامت خیلی تیزبین است، {رفتار می کردند.} دید تیزبینی داشتند …. و چه بسا حس می‌کردند در میان این افراد بندگان شایسته خدا هستند …. فلذا برای عامه مردم تواضع داشند و احترام می‌کردند و البته آثارش هم واضح بود که مردم چقدر به ایشان علاقه‌مند هستند.»

خاطره آیت الله کریمی از خصوصیت ممتاز مرحوم آیت الله ناصری

آیت الله کریمی جهرمی با ذکر خاطره‌ای از آخرین ملاقاتشان با مرحوم آیت الله ناصری گفتند: «افراد، همان چهره ایشان را که می‌دیدند برایشان درس بود. یک عالم بزرگ و درس خوانده. رفیق و صدیق علمای بزرگوار نجف و قم و در ارتباط با این رجال الهی اما با آن وضع {بیماری و کسالت} تشریف آوردند. این یک نمونه ای از خدابینی و تقوا و پاکی و اخلاص ایشان بود. دنیایی از اخلاق میخواهد؛ کسانی که در این وادی نیستند درکی از این مطالب ندارند. این ها یک عوالمی هست که برای همه فراهم نمی‌شود. تا چه کسی باشد که با عنایت خاصه الهی شامل حالش شده باشد و قلبشن را تطهیر کرده باشد که بندگان خدا را محترم بشمارد و عزت بدهد، چراکه خدا بندگانش را دوست دارد.»

 این استاد عالی فقه در توضیح عواملی که قابل ذکر و از امتیازات بزرگ ایشان است گفتند: «آیت الله ناصری جنبه مربی‌گری داشت. عالم و درس خوانده زیاد هستند اما اینکه انسان مربی جامعه باشد و جنبه تربیتی داشته باشد این در وجود ایشان بسیار قوی بود.

همین منابر و نماز ایشان نمودار این جهت بود که روح صمیمت و صفا تقوا و پاکی را در جان جامعه القا و انفاذ می‌کنند. منابر ایشان برای من اعجاب انگیز بود که چقدر خودمانی صحبت می‌کردند حتی آن الفاظ شیرین اصفهانی‌ها و امثال ذلک را تا آخر عمر به همین صورت به کار می بردند و مردم از این بساطت استفاده می‌کردند.»

در ادامه از ویژگی‌های منبر مرحوم آیت الله گفتند که: «یک منبر می‌رفتند نیم ساعت کمتر و بیشتر به مناسبت احوالشان، یا مناسبات دیگر و مقتضیات احوال، سرتاسر منبر ایشان تربیت بود.

با آن علاقه نسبی که به ایشان داشتم گاهی موفق می شدم مطالب ایشان را ببینم و در خانه چون می دانستند صدایم می کردند که آقای ناصری هستند. دقت در مطالب ایشان از اول تا آخر مطلب زائد بسیار کم بود. این تربیت روحانیت بود… انسان اگر منبر میرود و سخنرانی می‌کند محدوده خود را معین کند و هر حرفی و مطلبی پیش آمد بیان نکند.»

ویژگی‌های ارتباطی آیت الله ناصری با ائمه هدی

آیت الله کریمی جهرمی در ادامه افزودند: یکی از نکات بارز در حیات آیت الله ناصری عبارت است از ارتباط خاص و محکم و ناگسستنی که ایشان با خاندان علی و آل علی (ع): «خاصه مولایمان امام علی و حضرت سید الشهدا و حضرت صاحب الزمان؛ ممتاز بود در این جهات؛ به همه ائمه طاهرین {ارادت داشت اما } برخی جاها بروزش بیشتر بود. در آن اواخر رسما خواسته بودند ایشان را به کربلا ببرند. در آن سن و سال و ضعف و ناتوانی و سخت بودن راه رفتن و امثال ذلک چه علاقه ای بود در دل ایشان که مصرانه خواسته بودند «مرا به کربلا ببرید» و زحمت کشیده بودند عزیزان و فرزندان ایشان و مخصوصا فرزند برومندشان شیخ جعفر که در خدمتشان هستیم ایشان را به مقصدشان رساندند و دل ایشان را شادمان کردند به زیارت آن بزرگوران بردند.»

«راجع به حضرت ولی عصر امام زمان ارواحنا له الفدا عجیب بودند گاهی از اوقات میشد نام امام زمان که برده میشد کانه یک حضور غیبی در جان ایشان پیدا میشد و بسیار می شد که اشک از چشمانشان به یاد امام زمان جاری می شد…

بالاخره یک مطلب ثابت و مسلمی هست ارتباط خاص و دیدنی ایشان با خاندان رسول الله ائمه هدی (ع). عالمی که علمیت بالا و عمیقی داشته باشد و اهل عمل باشد و همه رفتار او متخذ از کتاب و سنت باشد؛ یادآور علی و و اولاد علی و در مقام تربیت جامعه باشد؛ برای خدا، می‌بینید در میان جامعه چه موقعیتی پیدا می‌کند.»

توصیه‌های آیت الله به همایش سالک الی الله

آیت الله کریمی جهرمی بعد از ذکر این خاطرات و نکات دعا کردند: «از خدا بخواهیم که ما را در این راه موفق بدارد که به ایشان اقتدا کنیم. خودشان از دنیا رفته‌اند اما اخلاق و رفتار و نام خوششان که از بین نرفته است. فلذا برای کار هم برای کسانی که در قضیه کنگره ایشان شرکت دارند، کارشان با لحاظ این مطالب سنگین‌تر می‌شود. باید هرچه بیشتر  عظمت این عظیم را برای مردم ترسیم کنند. برخی مطالب گفتنش آسان است. مطالب خواب و امثال ذالک … ولی من خیال میکنم درباره ایشان احتیاج به این مطالب نیست. وجود ایشان کرامت بود. اخلاق ایشان، صحبت کردنشان و ادب و انسانیت و تواضع در برابر خدا و پیغمبر و بندگان خدا یک پیکره ای از کرامت وبزرگواری تشکیل می داد… بکوشیم شخصیت واقعی و عرفان ایشان که توجه به خدا بود مقامات علمی ایشان و حقیقت حال ایشان را ترسیم کنیم که یک هنرمندی میخواهد.»

ایشان در پایان به دست اندر کاران این همایش توصیه کردند: «کار شما این است که یک کسی را که در ملکوت اعلی عظیم خوانده میشود را با عظمتش برای مردم ترسیم کنید و جامعه را با روحیات و اخلاق ایشان و مهربانی بی ریای ایشان آشنا کنید… بکوشیم کم نگذاریم؛ هرکه هر چه می تواند با قلم و نوشتار و با کار کردن در این راه فروگذار نکنیم البته برای شما تحصیل حاصل است. »

گفتنی است آیت الله شیخ علی کریمی جهرمی‌، از اساتید عالی فقه، اصول، اخلاق، تفسیر و نهج البلاغه است که از محضر اساتید بزرگی چون آیات عظام، شیخ عباسعلی شاهرودی و میرزا هاشم آملی و سید محمد یزدی معروف به داماد (اصول)، شیخ مرتضی حائری (فقه)، شیخ محمد علی اراکی (اصول در حدود هفت سال)، امام خمینی (فقه و اصول حدود یک سال)، محمد رضا گلپایگانی (فقه حدود ۲۶ سال)، شهید مفتح (منظومه سبزواری)، حاج آقا حسین فاطمی و شیخ عباس تهرانی (اخلاق) استفاده کرده است.

معظم له از ناحیه آیات عظام: گلپایگانی، نجفی مرعشی و اراکی «اجازه روایی» و از آقای گلپایگانی و از سید احمد خوانساری و محمد علی اراکی اجازه‌های فقهی در امور حسبیه دارند. ایشان از نزدیکان آیت‌الله ناصری رحمه الله علیه نیز هستند. در ادامه تصاویر مربوط به این دیدار را مشاهده می نمایید:

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

جواب سئوال زیر را وارد نمایید *