۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • 06 آگوست 2016 - 18:20
  • 293 بازدید
مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی: اجتهاد بدون تفقه، تهدیدی برای ارکان دین است
مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی: اجتهاد بدون تفقه، تهدیدی برای ارکان دین است

مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی: اجتهاد بدون تفقه، تهدیدی برای ارکان دین است

مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی: اجتهاد بدون تفقه، تهدیدی برای ارکان دین است عبادت، تنها با تفقه شکل می گیرد. اجتهاد بدون تفقه، خطری است که ارکان دین را تهدید می کند. به گزارش پایگاه اطلاع ­رسانی بنیاد هاد، «حجت الاسلام والمسلمین محمد عمومی»، در مراسم آغاز سال تحصیلی۹۵- ۹۶ش مدرسه عالی فقه دارالهدی که […]

مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی:

اجتهاد بدون تفقه، تهدیدی برای ارکان دین است

عبادت، تنها با تفقه شکل می گیرد. اجتهاد بدون تفقه، خطری است که ارکان دین را تهدید می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع ­رسانی بنیاد هاد، «حجت الاسلام والمسلمین محمد عمومی»، در مراسم آغاز سال تحصیلی۹۵- ۹۶ش مدرسه عالی فقه دارالهدی که در سالن اجتماعات این مدرسه برگزار شد، با اشاره به اهمیت کسب علم دینی در منابع دینی، اظهار کرد: اجتهاد بدون تفقه، خطری است که ارکان دین را تهدید می کند. عبادت، تنها با تفقه شکل می گیرد، همچنان که نبی مکرم اسلام(ص) می فرمایند “المتعبد بغیر فقه کالحمار فی الطاحون”.

وی افزود: عمل مرضی در نزد خداوند متعال، تنها با عمل به دستورات دینی بر مبنای تفقه محقق می شود.

مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی اضافه نمود: ارائه سخن دین، تنها با اجتهاد محقق می شود و بدون ملکه اجتهاد، نمی توان ملاک دین در موضوع های متنوع اجتماعی را به مخاطبان انتقال داد. این همان چالشی است که اکنون اجتماع اسلامی ما را تهدید می کند.

حجت­ الاسلام والمسلمین عمومی، مدرسه عالی فقه را وابسته به بنیاد علمی- فرهنگی هاد دانست و بیان کرد: این مدرسه فقهی با ماهیت حوزوی خود درصدد تحقق اهداف بلند مدت خود در نهادینه سازی اصول اخلاق اسلامی در حوزه و اجتماع است.

وی عنوان کرد: این مدرسه علمیه با هدف اشاعه تفقه در موضوع اخلاق در حوزه های علمیه تشکیل شده است و اکنون نیز با این هدف به فعالیت های فقهی- اخلاقی خود ادامه می دهد.

حجت­ الاسلام والمسلمین عمومی ضعف انگیزه های حوزوی در سیر اجتهاد را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: یکی از عوامل مهم تحقق انگیزه، مبانی معرفتی شخص است و اگر نقص و خللی در این مبانی وارد گردد، از انگیزه فرد برای ادامه راه کاسته می گردد.

وی، در پایان، با بیان این که مشکلات معیشتی نیز می تواند عاملی برای تحلیل انگیزه اولیه طلاب در کسب علم باشد، تأکید کرد: اگر کسب علم، دقیق و مستمر و تنها با هدف قرب الهی صورت گیرد، این دسته از مشکلات نیز به زودی برطرف خواهند شد.

 دانلود صوت جلسه 

دانلود فیلم جلسه

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*