۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • 12 می 2015 - 14:04
  • 440 بازدید
کارهای انجام شده در بنیاد هاد، نور است
کارهای انجام شده در بنیاد هاد، نور است

کارهای انجام شده در بنیاد هاد، نور است

آیت الله جوادی آملی: کارهای انجام شده در بنیاد هاد، نور است امیدوارم که خدای سبحان خدمات صادقانه شما را به احسن وجه قبول کند و توفیق ارائه خدمات برتر و بهتر را به مسئولان و کارکنان بنیاد هاد عطا نماید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد هاد، «حضرت آیت الله جوادی آملی»، در دیدار […]

آیت الله جوادی آملی: کارهای انجام شده در بنیاد هاد، نور است

امیدوارم که خدای سبحان خدمات صادقانه شما را به احسن وجه قبول کند و توفیق ارائه خدمات برتر و بهتر را به مسئولان و کارکنان بنیاد هاد عطا نماید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد هاد، «حضرت آیت الله جوادی آملی»، در دیدار با مدیران ستادی و صفی بنیاد علمی- فرهنگی هاد که در سالن جلسات بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، با تأکید به همت بزرگ مؤمنان در انجام عبادات، اظهار کرد: در اخلاق گرایی و پرورش روح، باید تمام کوشش ما بر آن باشد که با وجود قدرت بر پیمودن مراحلی که منجر به مقامات بالا در بهشت می گردد، به کف بهشت سقوط نکنیم.

وی افزود: دین مبین اسلام که با جان و دل آن را پذیرفته ایم، بر طلب علم با بیاناتی مانند “طلب العلم فریضه” و “اطلب العلم ولو بالصین” تأکید می کند و هم خود معارف و راه کسب آن را تببین می سازد.

این مفسر قرآن عناصر محوری کارهای انجام شده در بنیاد هاد را نور دانست و ادامه داد: هدایت مردم بر عهده مبلغان است. مبلغان وظیفه دارند که با بیانی ساده، وظیفه تعلیم مردمی که توفیق تحصیل علوم دینی را ندارند، را بر عهده گیرند.

آیت الله جوادی با بیان این که سه عنصر محوری در پژوهش عالمانه متون دینی و ارائه آن به مردم نقش دارد، ابراز کرد: “مواد فقهی، اخلاقی و حقوقی که به صورت رساله های فقهی، اخلاقی و یا حقوقی ارائه شده به مردم”، “مبانی علمی پشتیبان و تشکیل دهنده مبنای علمی مواد” و “خود منابع قرآن و عترت به عنوان مبنای استخراج متون دینی”، سه عنصر محوری در پژوهش و ارائه متون دینی به مردم را تشکیل می دهد.

وی، ضمن انتقاد از حقوق بشر در غرب، اذعان کرد: کمبودی که سازمان های حقوق بشری در غرب دارند، کمبود منبع است و تنها عدالت با معنای “وضع کل شیء فی موضعه” را منبع خویش می دانند. در حالی که منبعی برای تعیین جای اشیاء و اشخاص ندارند، چرا که تنها آفریدگار اشیاء و اشخاص جای آنها را می داند.

این استاد علوم وحیانی ادامه داد: از این روست که دم از برابری حقوق زن و مرد می زنند، اما باید به آنها گفت که به جای آن که از آفریدگار و مبنع آن این حکم را جستجو کنید و به جای آن که آن را از کوثر بگیرید، آن حکم را از فاضلاب گرفتید.

وی با بیان این که منابع اخلاقی، قرآن، روایات و عقل است، تأکید نمود: پژوهشگران دینی ما منابع را از مبانی آن گیرند که به سرنوشت غربی ها دچار نگردند. اگر منابع اخلاقی، معتبر باشد، عالمانه می گردد و به آن می توان اطلاق “رشته تخصصی” داد و آن را در مجله ها و نشریات منتشر کرد.

آیت الله جوادی تنها راهکار نهادینه سازی مباحث اخلاقی را عمل مبلغان دانست و بیان نمود: نیروی ادراکی هر فردی، همان چشم و گوش اوست و نیروی تحریکی او نیز به دست و پای او اطلاق می گردد. عالم حقیقی، اوست که حق را دریابد، ببیند و با جوارح خویش به آن عمل کند.

این مفسر قرآن تفاوت بین اخلاق و فقه را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: اخلاق، فن عمیق علمی و دارای زبانی غیر از زبان فقه است. اگر خداوند متعال می فرماید “وَ أمَّا الْقاسِطُونَ فَکانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَبا”؛ علم فقه می گوید که ظلم حرام است و علم اخلاق نیز می گوید در آیه به موارد جهنم، آتش و هیزم اشاره شده است و این خود ظالم است که هیزم جهنم است. این مرز بین فقه و اخلاق است که باید تبیین گردد.

وی، با تأکید بر مسئولیت مرکز تخصصی اخلاق، اظهار کرد: رشته تخصصی اخلاق، باید متصدی تبیین تجرد روح، شئون روح و مسئولیت هر یک از آن دو باشد. بزرگان حوزه اخلاق نیز عنوان “الطب الروحانی” را به مسائل اخلاقی دادند، چرا که همچنان که طبیب، فرق بین روده و معده می گذارد و برای درمان هر یک داروی مخصوص به او را تجویز می کند، طبیب اخلاقی نیز باید تفاوت بین اندیشه و انگیزه را بداند و درمان هر کدام را به نیازمند آن تجویز کند. اگر طبیان اخلاقی حوزه، خود متخلق باشند، عالم عادل می شوند و به آن درجه می رسند که خداوند می فرماید “جعلنا له نوراً یمشی”.

آیت الله جوادی با بیان این که بخش بزرگی از درس ها را در کتاب های حوزوی نمی توان یافت و باید برای یافتن آن به قبرستان هایی مانند تخت فولاد مراجعه کرد، ابراز کرد: باید با تمنا، تقاضا، استدعا و دعا علما و صالحان درگذشته را قسم میدهیم که بگویید آنجا چه خبر است. همان گونه که سیره عرفایی مانند مرحوم آقای قاضی به این شکل بوده است، فرهنگ رفتن به قبرستان را باید زنده کرد.

وی، در پایان، بیان کرد: امیدوارم که خدای سبحان، علمای بزرگ اصفهان، مردم، حوزویان و دانشگاهیان اصفهان و همه شهرهای اسلامی را مشمول ادعیة زاکیه حضرت ولی عصر(عج) قرار بدهد، خدمات صادقانه شما را به احسن وجه قبول کند و توفیق ارائه خدمات برتر و بهتر را به مسئولان و کارکنان بنیاد هاد عطا نماید.

مشروح فرمایشات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

جواب سئوال زیر را وارد نمایید *