بسم الله الرحمن الرحیم
معرفی موسسه فرهنگي دارالهـدي
مقدمه
انسان – به گواهي قرآن، عترت و خرد – كاري مهمتر و سودآورتر از «خودسازي و تهذيب نفس» و «پيوند با آفريننده خويش» ندارد؛ با اين حال، از چيزي به اندازه آن غافل نيست.
پيشرفت فناوري و حتي علوم انساني بريده از وحي و عصمت – هيچ كدام – نه تنها گره از كار فروبسته آدمي نگشود، بلكه روز به روز انسان امروزي گرهها را بيشتر و عرصه را بر خود تنگتر كرد.
راستي اگر انسان امروزي بخواهد راهي به سوي شناخت خداوند و پيوند با او و اوليايش بيابد و بپيمايد، نشاني آن را از كجا بايد بجويد؟ چارچوبها و معيارهاي نظام اخلاقي اسلام چيست؟ اساساً آيا اسلام، تنها يك دستگاه تربيتي دارد يا چند نظام؟ آيا آنچه تاكنون به نام راه – يا راههاي – سير و سلوك معرفي شده، ناب و سره و بيپيرايه و بيانحراف است؟ تفاوت آشكار و نهان آن شيوهها، از كجا سرچشمه ميگيرد و آيا اين اختلافها در معارف اسلام پذيرفته شده است؟ ملاك درستي و نادرستي پاسخي كه به اين پرسشها داده ميشود چيست؟
اهميت پاسخ به اين سوالها و از طرفي رسالت تبليغ مناسب و بروز معارف دين – در هر دو جنبه علم و عمل – انگيزهاي شد تا در سال ۱۳۷۸ گروهي از فاضلان و محققان حوزه علميه قم، تحت اشراف حضرت آيت الله ناصري با راهاندازي مؤسسه فرهنگي دارالهدي، پنجرهاي نو فرا روي حوزههاي علميه و جامعه فرهنگي كشور بگشايند و هوايي تازه به جان شيفتگان تربيت و معرفت الهي بچشانند. اين مؤسسه هدف خود را به طور خلاصه چنين بيان كرده است:
«احيا و انتقال فرهنگ اسلامي از زمان گذشته به زمان امروز با گرايش اخلاقي»
موسسه فرهنگي دارالهدي در سال ۱۳۸۲ به ثبت رسيد و رسماً وارد عرصه فرهنگي كشور شد. در اين مدت كوتاه – به ياري خداوند و لطف امامان معصوم : – در سطوح مختلف فرهنگي و اجتماعي ايفاي نقش كرده است. شايان ذكر است مؤسسه دارالهدي هسته ابتدايي شكلگيري بنياد هاد بوده است كه با گسترش و تنوع فعاليتها، امور فرهنگی و تبلیغی و ترویجی بنیاد در حوزه اخلاق را متكفل شده است.