۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » نکات کوتاه
  • 11 سپتامبر 2017 - 8:44
  • 366 بازدید
اکل – طیب
اکل – طیب

اکل – طیب

خداوند متعال مخاطبش را انبياء قرار مى‏ دهد و اين دستور را مى‏ فرمايد كه: يا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً إِنِّي بِما تَعْمَلُونَ عَليمٌ (مومنون ۵۱) اى پيامبران! از غذاهاى پاكيزه و گوارا بخوريد، و عمل صالح انجام دهيد، كه من به آنچه انجام مى‏ دهيد آگاهم. 🔸در این آیه خداوند […]

خداوند متعال مخاطبش را انبياء قرار مى‏ دهد و اين دستور را مى‏ فرمايد كه:
يا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً إِنِّي بِما تَعْمَلُونَ عَليمٌ (مومنون ۵۱)
اى پيامبران! از غذاهاى پاكيزه و گوارا بخوريد، و عمل صالح انجام دهيد، كه من به آنچه انجام مى‏ دهيد آگاهم.
🔸در این آیه خداوند متعال، أكل «طيّب» را پايه و زیر بنای انجام عمل صالح قرار مى‏ دهد. خوراک ما هر چه طيب‏ تر باشد عمل صالح ‏تری از ما صادر می شود.
🔹هيچ كلمه‏ اى در فارسی شاید نباشد که معنای طيب را کاملا برساند.
طیب بودن اعم از حلال بودن است.
حلال بودن نقطه شروع و ابتدائی طیب بودن است. از جمله جرميّت در يك خوراكى هر چه ثقيل ‏تر باشد انسان را ارضى ‏تر و سنگين ‏تر مى‏ كند و هر چه طيب ‏تر باشد روح و نفس انسان لطيف ‏تر و برای انجام اعمال صالح سبک تر خواهد بود.
🔸اگر از مواد ارضى و جرم‏دار و سنگین در هر غذايى بيشتر باشد ما را ثقيل ‏تر خواهد كرد و توفيقات را از ما خواهد كاست.

اگر غذا شرایط لازم را داشته باشد يك لقمه آن می تواند يک نفر را در ۲۴ ساعت بس باشد و او را نگه دارد منتهى ببينید ما چه بلايى بر سر خودمان می آوریم.
🔸ده پانزده رقم از غذاها و مواد را با هم مخلوط مى‏ كنيم در حالی که بخشى از آن را اصلاً نفس نمی پذیرد چون ابهام دارد و نمى ‏داند این چى هست.
🔹مثلا يک سرى چيزها را تركيب می کنند مثل قارچ، فلفل، گوشت گاو و غيره و يك چيزى درست مى‏ كنند و يك پنير پيتزا هم روى آن مى‏ كشند و داخل تنور مى ‏گذارند. ظاهرش را براى حس بويائى تحريك كننده قرار مى ‏دهند.
🔸برای كافر، مشرک و منافق كه همّشان پركردن شكم است خوب است؛ لذت حيوانی ‏اش را هم مى ‏برند. اشکالی هم ندارد؛ اما مؤمنى كه غذا را براى انجام عمل صالح مى‏ خواهد و بايد طيّب بخورد؛ اين طيب غذا نيست. از اين جهت كه نفس در اين خوراكى ‏ها ابهام دارد. برای نفس بايد مواد غذایی، شفاف باشد که اين ها چیست؟

بايد غذا غير از حلال بودن و طهارت، براى نفس طيب هم باشد يعنى بايد معنى شده باشد.
مثلا وقتى كه نان و مغز گردو و كشمش را در يک فضاى آرام براى فرد گرسنه مى‏ گذارند نفسش مى‏ شناسد، نفس هم مغز گردو را مى ‏شناسد، هم كشمش را مى ‏شناسد و هم نان را مى‏ شناسد.
🔸لذا امكان هماهنگ شدن بين غذا و نفس مؤمن امكان‏پذير هست ولى غذاهایی مثل پيتزاى مخلوط را وقتى جلوي نفس مى‏ گذارند؛ براى نفس ترجمه نشده كه مواد اوليه اين چیست و چگونه تهيه شده است؛ لذا غذا از طيب بودن دور مى شود فقط شكم پر مى‏ شود ولى انسان دور مى‏ افتد.
‌ ‌

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*