يكى از خصوصیات سیره علمای مکتب نجف اين است كه منطبق بر سیره اهل بیت علیهم السلام است و قابل ادامه دادن است. 🔸چرا که اگر بشود كارهای سلوکی را در چارچوب سيره اهل بيت عليهم السلام انجام داد در طول مدت براى نفس سالک خيلى بهتر است. 🔹برخلاف مواردی که خلاف سیره اهل بیت […]
يكى از خصوصیات سیره علمای مکتب نجف اين است كه منطبق بر سیره اهل بیت علیهم السلام است و قابل ادامه دادن است.
🔸چرا که اگر بشود كارهای سلوکی را در چارچوب سيره اهل بيت عليهم السلام انجام داد در طول مدت براى نفس سالک خيلى بهتر است.
🔹برخلاف مواردی که خلاف سیره اهل بیت علیهم السلام می باشد مثلا بعضی به یک نفر سلطانزاده ی محترم مى گفته اند باید برای خودسازی سيرابى بفروشی يا برو یک سيراب را بشور و بيا. در حالی که با این کار طرف کلا مى شكند.
🔸اما اگر همين شخص را طبق سیره اهل بیت علیهم السلام مثلا توصیه به تلاوت قرآن کنند و پای قرآن بايستانند خیلی بهتر است؛ چون كه راه ادامه مى خواهد.
علاوه بر اینکه همان سلطانزاده اى هم كه طبق دستور میرود سيراب فروشى می کند یا سیراب می شوید همان وقت يک حالى برایش پيدا مى شود ولى حالش بيش از يک یا چند جلسه ذكر نيست و روح او را براى هميشه تأمين نمى كند.
🔸خيلى از همين افرادی كه اينگونه دستورها را مى دادند خودشان مى رفتند در محلّه هاي بد نام زندگى مى كردند كه خودشان را خورد كنند؛ در حالی که اهل بيت عليهم السلام اينگونه دستورات را به ما نداده اند.
🔹وقتى مى شود نفس را ايستاند و در زمینه تلاوت قرآن از آن كار كشيد تا اصلاح شود چرا کارهایی بکنیم که اصلا ابداعی است و در سیره اهل بیت علیهم السلام نبوده است.
🔸اين جاست كه بايد فاصله اى گذاشت بين برخی روش هایی که از صوفيه در طول تاريخ به عرفان شيعى رخنه كرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.