در این مقاله به بررسی معنا و مفهوم شجاعت از دیدگاههای مختلف مثل روایات و علم اخلاق و در فرهنگ عامّه می پردازیم و در پایان به نمونه و گلچینی از شجاعت مردان واقعی یعنی معصومین علیهم السّلام اشاره می شود.
انسان برای طی کردن مراحل زندگی دنیوی و اخروی خویش، به صفت شجاعت نیازمند است. هر انسان عاقلی این خصیصه نیکو را بالطّبع و از روی فطرت خدا دوستش، دوست می دارد.
💠 این فضیلت جزء صفات و خصائص انسانی است که همه آن را دوست دارند، ولی دستیابی به آن با تحمّل کردن ناملایمت ها و صبر جمیل ممکن است. اهمیّت این صفت وقتی معلوم می شود که انسان به کسانی که فاقد آن هستند، و در زندگی اجتماعی دچار مشکل شده اند، به دیده عبرت نظر می اندازد و به قول لقمان حکیم سلام الله علیه که می فرماید:
🔸 ادب از که آموختی؟! از بی ادبان؛
سعی می کند که انسان شجاعی باشد، زیرا هر انسانی بر اساس فطرت خویش جویای کمالات نفسانی است.
🔻 در این نوشتار به بررسی معنا و مفهوم شجاعت -این خصلت انسانهای وارسته- پرداخته، و از میان احادیث و علم شریف اخلاق اسلامی، سعی در پاسخ دادن به پرسشهای ذیل داریم.
🔹 واژه به چه معنایی اطلاق می گردد؟
🔹 چگونه این صفت در قوای انسان به وجود می آید؟
🔹 افراط و تفریط های قوّه غضبیه انسان چه تاثیری در شجاعت انسان دارند؟
🔹 خوف چه اقسامی دارد؟ و راه علاج آن چیست؟
🔹 چه کسانی دارای بالاترین مرتبه پایمردی هستند؟
🔹 راههای برون رفت از آسیبهای انسان شجاع، چه می باشد؟
🔺 در این مقاله به بررسی معنا و مفهوم شجاعت از دیدگاههای مختلف مثل روایات و علم اخلاق و در فرهنگ عامّه می پردازیم و در پایان به نمونه و گلچینی از سیره مردان واقعی یعنی حضرات معصومین علیهم السّلام اشاره می شود.