یكي از آقاياني كه در مجلس مرحوم آیت الله انصاري همداني (رحمت الله علیه) بوده نقل می کرد که ایشان، يك شبي در مورد اين مسأله صحبت مي كردند كه نورانيت و تقرب با هم چه نسبتي دارند؟ 🔹خيلي از كارها هست كه تقرب مي آورد؛ ولي نورانيت نمي آورد. مثلا يك نفر وظيفه اش […]
یكي از آقاياني كه در مجلس مرحوم آیت الله انصاري همداني (رحمت الله علیه) بوده نقل می کرد که ایشان، يك شبي در مورد اين مسأله صحبت مي كردند كه نورانيت و تقرب با هم چه نسبتي دارند؟
🔹خيلي از كارها هست كه تقرب مي آورد؛ ولي نورانيت نمي آورد. مثلا يك نفر وظيفه اش شده ماه رمضان برود در شهری یا روستایی تبليغ کند؛ یعنی در اجتماع باشد، زحمت بكشد، خدمت بكند و برود كار كند. این شخص طبیعتا به خاطر اشتغالات زیادی که دارد دیگر آن نورانیت و سبکی خاص را نمی تواند کسب نماید. ولي چون دارد به وظيفه اش عمل مي كند تقرب به حق نصيبش خواهد شد؛
اما آن كسي كه ميرود يك گوشه و به عبادات و توجهات می پردازد این کار ممكن است برايش نورانيت و روشنايي بياورد ولی معلوم نیست چقدر تقرب برایش حاصل بشود.
🔸بايد براي انساني كه ميخواهد راه را برود، نوارنيت و تقرب هر دو ملاحظه بشود.
▫️سوال: نورانیت مقدم است یا تقرب؟
جواب: تشخيص وظیفه مقدم است. تشخيص وظیفه بسيار كار سختي است كه واقعًا من وظيفه ام چيست؟ نكند من چيزي را وظيفه ام حس بكنم و ده سال هم پايش لطمه بخورم، بعد ببينم وظیفه ام نبوده است. بله اگر تشخيص وظیفه صحيح بود، تقرب مقدم بر نورانيت است. اصل تقرب پیدا کردن و رضايت حق تعالي را مراعات كردن است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.