۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • 02 آگوست 2016 - 19:24
  • 323 بازدید
تلاوت و تدبر قرآن، موجب فهم آن می گردد
تلاوت و تدبر قرآن، موجب فهم آن می گردد

تلاوت و تدبر قرآن، موجب فهم آن می گردد

تولیت بنیاد علمی- فرهنگی هاد: تلاوت و تدبر قرآن، موجب فهم آن می گردد قرائت قرآن، عامل بسیار مؤثری در فهم آیات قرآن است، البته اگر با تدبر همراه باشد. به گزارش پایگاه اطلاع­ رسانی بنیاد هاد، «حجت الاسلام والمسلمین جعفر ناصری»، در مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع)که در بیت آیت الله سید ابوالحسن […]

تولیت بنیاد علمی- فرهنگی هاد:

تلاوت و تدبر قرآن، موجب فهم آن می گردد

قرائت قرآن، عامل بسیار مؤثری در فهم آیات قرآن است، البته اگر با تدبر همراه باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع­ رسانی بنیاد هاد، «حجت الاسلام والمسلمین جعفر ناصری»، در مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع)که در بیت آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در اصفهان برگزار گردید، ، با اشاره به تأثیرگذاری تلاوت قرآن در فهم آیات، اظهار کرد: علمای گذشته با تلاوت مستمر قرآن بسیاری از مفاهیم قرآن را درک می کردند. قرائت قرآن، عامل بسیار مؤثری در فهم آیات قرآن است، البته اگر با تدبر همراه باشد.

وی حکایتی از قرآن کریم را مورد توجه قرار داد و افزود: زمانی که حضرت موسی(ع)، به اذن پروردگار به سوی فرعون رفتند، با تواضع بسیاری از خداوند درخواست کردند که به جای او برادرش فرعون را مأمور کند، ولی خداوند در پاسخ به خداوند فرمود هرگز! فقط خودت باید به سوی فرعون بروی.

متولی بنیاد علمی- فرهنگی هاد ادامه داد: زمانی که خداوند تواضع حضرت موسی(ع) را مشاهده کرد، به او فرمود، برادرت هارون را به دنبال خودت ببر، چرا که او هم پیامبر است ولی محوریت کار با خودت باشد.

حجت الاسلام والمسلمین ناصری با اشاره به آیه بیست و پنجم سوره طه که می فرماید «رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي» اذعان کرد: بعد از یک گفت و گوی مفصل بین خداوند و حضرت موسی(ع)، ایشان از خداوند طلب می کنند که به او شرح سینه دهند، شرح سینه ای که هر کسی برای شروع جریان های بزرگ به آن نیاز دارد.

وی، در تشریح اهمیت شرح صدر، اظهار کرد: شرح سینه از لوازم اجرای هر کاری است، اگر نباشد نیت ها خراب می شود و اگر نیت ها خراب شد در اعمال انسان تغییرات مخربی ایجاد می شود که اجازه حصول نتیجه مطلوب را نمی دهد.

با اشاره به درخواست های دیگر این پیامبر الهی از خداوند، اضافه نمود: طلب آسان شدن کارها، گره گشایی از زبان و رشد دادن مخاطب سه درخواست دیگر حضرت موسی(ع) از خداوند است. سه درخواستی که برای پیشبرد هدایت معنوی جامعه رهبران به شدت به آن نیاز دارند.

این استاد و پژوهشگر حوزه علمیه تک تک عبارات قرآنی را اعجاز خداوند دانست و اذعان کرد: عبارات قرآنی چون از جانب خداوند است در کوتاه ترین عبارات و کوتاه ترین جملات اعجاز خود را به مخاطبان خود نشان داده است.

حجت الاسلام والمسلمین ناصری مرحوم حاج آقا رحیم ارباب را افتخار شهر اصفهان معرفی نمود و ادامه داد: در زمان ایشان، جمعی از دانشجویان متدین تصمیم گرفته بودند نماز خود را فارسی بخوانند و به هر عالمی مراجعه می کردند، هیچ کدام نتوانسته بودند آن ها را از انجام چنین کاری منصرف کند تا این که پدر یکی از دانشجویان، حاج آقا رحیم ارباب را به آن ها معرفی می کند و از آن ها می خواهد برای دریافت پاسخ خود به ایشان مراجعه کنند.

وی ادامه داد: وقتی دانشجویان خدمت حاج آقا رحیم ارباب رسیده بودند، ایشان پس از یک احوال پرسی گرم در مورد رشته هر کدام از دانشجویان سؤالی پرسیده بود که آن ها نتوانسته بودند جواب بدهند و بدین واسطه آن ها را خلع سلاح علمی کرده بود، سپس به آن ها گفته بود من هم در دوران جوانی به چنین شبهه ای برخورد کردم ولی یک سؤال برایم پیش آمد که هر کدام از شما بتواند به آن پاسخ بدهد من هم با او در خواندن نماز با زبان فارسی همراه خواهم شد.

متولی بنیاد علمی- فرهنگی هاد سؤال حاج آقا رحیم ارباب را به عنوان سؤالی حکیمانه و عالمانه مطرح کرد و افزود: حاج آقا رحیم ارباب از آن ها سؤال پرسید کدام یک از شما می داند مفهوم عبارت«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» چیست؟ یکی از آن ها در پاسخ ایشان می گوید مشخص است این عبارت یعنی«به نام خداوند بخشنده مهربان»، سپس حاج آقا رحیم ارباب می گویند حالا مفهوم عبارت بسم الله الجواد الرئوف چیست؟ آن شخص می گوید این هم یعنی«به نام خداوند بخشنده مهربان».

وی عنوان نمود: حاج آقا رحیم ارباب در پاسخ به آن شخص می گوید پس نماز را باید به زبان عربی خواند، چون این ترجمه ای که می کنی ترجمه دو عبارت متفاوت است. ولی خداوند از ما می خواهد که بگوییم «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم».

حجت الاسلام والمسلمین ناصری، در پایان، تأکید کرد: طلاب حوزه های علمیه که در پی شناخت علوم نهفته در قرآن کریم و سیراب شدن از معارف گهربار اهل بیت(علیهم السلام) هستند، باید دقت بیشتری در تلاوت و تدبر قرآن کریم داشته باشند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*