۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

  • 27 مارس 2015 - 18:51
  • 465 بازدید
چشمه زلال : طلبه و رسالت زمانه (خُلُق  ۷)
چشمه زلال : طلبه و رسالت زمانه (خُلُق  ۷)

چشمه زلال : طلبه و رسالت زمانه (خُلُق ۷)

طلبه و رسالت زمانه اشاره: مدرسه علمیه حضرت صاحب الزمان عجل‌الله‌فرجه ، حسب ‌الأمر حضرت آیت الله العظمی بهجت دامت‌برکاته و با تولیت حضرت آیت الله ناصری دام‌ظله به سال ۱۳۸۴ در اصفهان آغاز به کار کرده است. این مدرسه علمیه که با هدف رشد و تربیت همزمان علمی و معنوی طلاب تأسیس شده است، […]

طلبه و رسالت زمانه

اشاره:
مدرسه علمیه حضرت صاحب الزمان عجل‌الله‌فرجه ، حسب ‌الأمر حضرت آیت الله العظمی بهجت دامت‌برکاته و با تولیت حضرت آیت الله ناصری دام‌ظله به سال ۱۳۸۴ در اصفهان آغاز به کار کرده است. این مدرسه علمیه که با هدف رشد و تربیت همزمان علمی و معنوی طلاب تأسیس شده است، اکنون ۲۵۰ طلبه در پایه‌های یک تا چهار دارد و بحمدالله از موفق‌ترین مدارس استان اصفهان به شمار می‌رود که طلاب ممتاز فراوانی را پرورش داده است.
حجت الاسلام و المسلمین جعفر ناصری در مراسم اولین روز شروع سال تحصیلی جدید، سخنان ارزشمندی را ایراد فرمودند که به لحاظ اهمیت و آموزندگی آن برای همه طلاب و علاقه‌مندان به علم و معنویت، متن سخنان ایشان را به همه شیفتگان و طالبان تقدیم می‌کنیم.
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم کن لولیک الحجه بن الحسن صلواتک علیه و علی آبائه فی هذه الساعه و فی کل الساعه ولیاً و حافظاً و قائداً و ناصراً و دلیلاً و عیناً حتّی تسکنه ارضک طوعاً و تمتّعه فیها طویلاً.
و طیبوا افواهکم بالصلاه علی محمد و آله الطاهرین
خیر مقدم و خوشامد می‌گویم به همه دوستان، چه آنان که امسال به سربازان امام زمان علیه‌السلام ملحق شده‌اند، و چه آنها که در سال‌های قبل[۱] بوده‌اند. این مجموعه روحانی، بیشتر شبیه به یک خانواده بزرگ است و الحمدلله در این مجموعه همت اولیه دوستان طلبه صرف، تهذیب و به دست آوردن تقوا و پرهیز از گناه خواهد شد، و اولویت بعد که آن هم بسیار مهم است اینکه نیرو و جوانی طلاب با جدیّت صرف تحصیل علم شود ابتدا تقواست و بعد علم: «یزکیهم و یعلمهم الکتاب».[۲] و این شعار طلبگی ماست که تهذیب و تحصیل و این دو از ارکان اصلی طلاب مدرسه حضرت صاحب الزمان عجل‌الله‌فرجه است. شما که وارد خانواده روحانی آقا امام زمان علیه‌السلام شده‌اید، وظیفه اصلی‌تان تحصیل علم است فقیه شدن است البته با تقوا و پرهیز از گناه اگر بخواهید شخصیتی آرام و موفق داشته باشید، باید شخصیتی پاک و با تقوا داشته باشید. مطمئن باشید که اگر در رشته‌های دیگر علوم مثل پزشکی، فیزیک و شیمی و کارهای اجتماعی امکان رشد معنوی و تقوا وجود نداشته باشد، یا موفقیت‌ها کمتر باشد در حوزه این گونه نیست. آقا بقیه الله بر حوزه عنایت ویژه‌ای دارند ابزار اولیه برای موفقیت در حوزه‌های علمیه تقوا است و بعد جدیت در کسب علوم البته همراه با توسل دائم محضر آقا بقیه الله اعظم عجل‌الله‌فرجه. وظیفه اولیه شما این است که مراقب تقوا باشید، آن هم در چنین مجموعه‌ای که تک تک شما دو مسئولیت دارید. در وهله اول، باید مواظب حرکات خودتان باشید به خاطر خودتان. اما این حرکات شما روی دوستان هم تأثیر می‌گذارد؛ پس مسئولیت مضاعف می‌شود. اگر کوچک‌ترین حرکت مشکل‌دار که تناسبی با اخلاق ندارد، از شما صادر شود، ضررش به دوستانتان هم می‌رسد؛ چون که اینجا همه مانند یک خانواده‌اند و با هم زندگی می کنند؛ خانواده‌ای امام زمانی در مدرسه‌ای به نام «صاحب الزمانعیه‌السلام» که زیر نظر یک مجتهد جامع الشرایط و فقیه اهل بیت علیهم‌السلام است و شاید کمتر مدرسه ای با این مشخصات باشد. تمام همّ حضرت آیت العظمی بهجت رشد این مجموعه است. وقتی هفته قبل خدمتشان رفته بودیم، اولین سؤال ایشان درباره وضعیت طلاب مدرسه صاحب الزمان به لحاظ تقوا و علم و درس بود. ایشان دعا کردند سپس حدود سه ربع ساعت صحبت کردند و بعد فرمودند که این سفارش‌ها را از قول من به طلاب بگویید.
پیام و سفارش‌ حضرت آیت الله العظمی بهجت در سه جهت بود. اولین توصیه، همین مسئله مراعات تقواست و توصیه دیگر جدیت در تحصیل است. و سوم هم مسئله توسل به آقا امام زمان است که خیلی به آن سفارش کردند و فرمودند که طلبه اگر به آقا امام زمان علیه‌السلام متوسل نباشد، پشتوانه ندارد و ایمان در دل او استقرار پیدا نمی‌کند. بعد داستانی را که مربوط به پنجاه سال قبل است، نقل کردند و فرمودند:
پیرمردی از دوستان من که در جوانی در آلمان درس می خوانده، نقل کرد که وقتی در آنجا درسم تمام شد و مدت اقامت من داشت به پایان می‌رسید، فقط یک روز فرصت داشتم که از آلمان خارج شوم و اگر آن روز نمی‌توانستم بیرون بروم، باید مدت زیادی در آلمان می‌ماندم. بنابراین من و چند نفر از دانشجویان ایرانی، ماشینی گرفتیم و قصد داشتیم که خودمان را به مرز برسانیم تا از آلمان خارج شویم. راننده آلمانی ما را از بیابانی صعب‌العبور و بیراهه حرکت داد و با سختی مقداری از مسافت را طی کردیم که در میان راه ماشین خراب شد. راننده و ما، خیلی تلاش کردیم تا عیب و ایراد ماشین را درست کنیم، اما هیچ کاری از پیش نبردیم و خیلی معطّل شدیم. – همین فرد ایرانی می‌گوید – من با دیدن این وضعیت، سفارش پدرم را به یاد آوردم که گفته بود در مشکلات هر وقت همه راه‌ها را بسته دیدی، به آقا حضرت صاحب الامرعیه‌السلام متوسل شو. من در بیابان شروع کردم به قدم زدن و گفتن ذکر یا صاحب الزمان أغثنی و یا صاحب الزمان ادرکنی. با تمام وجود به آقا صاحب الزمان توسل پیدا کردم. با اینکه ما از بیراهه آمده بودیم و عبور ماشین‌های دیگر از آنجا معمول نبود. در همین حال توسل بودم که دیدم ماشینی از دور می آید. ماشین آمد و دو مرد عرب در آن بودند؛ در حالی که در آن منطقه تا آن موقع، کسی را با این هیئت ندیده بودم. یکی از آنها از ماشین پایین آمد و به زبان آلمانی از راننده آلمانی پرسید که چه شده است. او هم خرابی ماشین را گفت. مرد عرب گفت مشکل در فلان ماشین است. راننده گفت قبلاً آن قسمت را دیده و دست‌کاری کرده‌ام ولی نتیجه‌ای نداشته است. مرد عرب دوباره همان سخن اول را تکرار کرد، ولی راننده ‌گفت که فایده‌ای ندارد آن آقا گفت که چون من می‌گویم، دست بزن! این راننده گویا بی‌اختیار، رفت و همان قسمت را دست‌کاری کرد و بلا فاصله با یک استارت ماشین روشن شد.
من متحیر بودم از اینکه در بیابانی در آلمان، یک فرد عرب پیدا شود و به زبان آلمانی فصیح صحبت کند و بعد آن مرد عرب رو کرد به من و به زبان فارسی روان گفت که: محمد! از نماز اول وقت غافل نشو.
تمام سرمایه ما نماز اول وقت است که اگر بتوانیم آن را نگه داریم، توفیقات زیادی نصیب ما خواهد شد. بعد آیت الله العظمی بهجت فرمودند که الآن این پیرمرد به قدری علاقه‌مند به حجت خدا و عاشق امام زمان علیه‌السلام است که اگر فرضاً کسی در مدح آقا امام زمان علیه‌السلام شعری بخواند، مدحی بگوید ایشان در صدد برمی‌آید که با هدیه‌ای از شاعر و مداح قدردانی کند.
بنابراین ما طلبه‌ها باید همتمان را در چند امر صرف کنیم. اول تقوا که بدون تقوا، خدا و امام زمان علیه السلام ما را نمی پذیرند. این راهی است که باید در صدد باشیم که پاک زندگی کنیم، چشم پاک و دست پاک داشته باشیم. امیرمؤمنان علیه‌السلام دوست دارند که شیعه‌شان در میان هزاران نفر ممتاز باشد. مطلب دیگر، جدیّت در تحصیل است. الآن شما در موقعیتی هستید که اگر بخواهید به دین خدا کمک کنید، باید ملا و با سواد و فاضل باشید. گمان نکنید که پس از گذراندن دروس مقدماتی و در مسجدی امام جماعت شدن، تکلیف ساقط می‌شود؛ چون شما توان و استعداد دارید و کوه قدرت و انرژی در شما نهفته که باید آن را به فعلیت برسانید. شما می توانید از جهت علمی به همه جهان خدمت کنید. انسان، بسیار بزرگ است و نباید خودش را کوچک تصور کند. یأس از ناحیه شیطان القا می شود واقعاً نیت شما بلند و عزمتان جزم باشد که به همه مسلمان‌ها خدمت کنید؛ خدمت دینی موثر. باید نیت شما این باشد که در عمل الگو باشید. الآن مردم به چنین فردی نیاز دارند و خودشان هم برای عمل کردن به مقدسات و دستورهای الهی آماده‌اند، ولی می خواهند اسلام را در شما ببینند. امروز فهم و ذکاوت مردم خیلی بالاست و تقریبا ً سطح علمی بالایی همه جامعه را فرا گرفته است و شما با طلبه شدنتان، باید حرف تازه ای برای مردم داشته باشید. نمی‌شود که حافظ قرآن نباشید. گاهی ممکن است لازم باشد برای کودکان حافظ قرآن سخنرانی کنید. خیلی باید خالص باشیم تا بتوانیم به مردم این زمان خدمت کنیم؛ مردمی که در این سال‌ها آثار گذشت و ایثار آنها را دیده‌ایم. آنها فهیم‌اند و ما باید از جهت علمی و عملی بالاتر باشیم و سعیمان را بکنیم. این بشارت از آقا امام سجاد علیه‌السلام است که مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی و صدوق در توحید نقل کرده‌اند که: «إنّ الله عزّ و حلّ علم انه یکون فی آخر الزمان اقوام متعمقون فانزل الله تعالی قل هو الله احد و الآیات من سوره الحدید؛ خداوندعزّوجلّ دانست که در آخرالزمان اقوامی اهل ژرف‌نگری هستند پس سوره توحید و آیاتی از سوره حدید را نازل فرمود». قرآن پر از اسرار است. در روایت دیگر می‌فرماید: قرآن وقتی که در قیامت وارد محشر می‌شود، مثل فرد بکر دست نخورده، به اسرارش وارد می شود. ما باید از قرآن، نهج‌البلاغه و روایات اهل بیت علیهم‌السلام بیشر استفاده کنیم. گاهی ممکن است در روایتی، آقا امیرمؤمنان علیه‌السلام موضوعی را فرموده باشند و آقا امام عسکری علیه‌السلام تحلیلش را گفته باشند. بعضی موارد، نیمی از روایت را یکی از ائمه علیهم‌السلام فرموده است و نیم دیگر در همان موضوع را امام دیگر علیه‌السلام به شخص دیگر با دو نسل سه نسل فاصله فرموده است؛ چون اینها یک نور بودند – این قضیه اتفاق افتاده و مصداق خارجی دارد که الآن وارد نمی‌شوم – ما این امتیاز را داریم که روایات زیادی از اهل‌بیت به دستمان رسیده است.
تلاشِ دوست‌داران این مجموعه آن است تمام امکانات را فراهم کنند، چه از جهت تغذیه و چه از جهت آسایش، تا موقعیت و فضای آرام و امن از همه حیث برای درس خواندن و مطالعه فراهم شود.
نکته دیگری که باید مورد توجه همه شما قرار گیرد، این است که محیط حوزه و مدرسه برای مباحثه و درس و مطالعه است. بنابراین در ارتباطات میان خودتان سعی کنید از چارچوب درسی خارج نشوید و وقتتان در امور دیگر تلف نشود. طلبه‌های دیگر را برادر خود بدانید و با احترام با یکدیگر برخورد کنید. خدای متعال بهترین زمینه ها را برای شما فراهم کرده است و شما إن شا الله از بهترین سربازان آقا امام زمان خواهید شد و خواهید شد.
خدایا! به حق محمد و آل محمدصلی‌الله‌ علیه‌وآله جان و دل ما را به نور علم و معرفت و تقوا منوّر کن و قرآن و روایات اهل بیت علیهم‌السلام سرمایه جان ما قرار ده و جان و قلب ما را با معرفت به اهل‌بیت علیهم‌السلام روشن و نورانی کن و ما را از بهترین سربازان آقا حضرت بقیه الله علیه‌السلام قرار بده بمحمد و آله الاطهارصلوات‌ علیهم‌اجمعین.
پی‌نوشت‌ها:
—————–
[۱] . از محصلین مدرسه علمیه صاحب الزمان عجل‌الله‌فرجه بوده‌اند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*