بسمه تعالی کد مطلب:۲۲۳/ ۸۶/ ۹۶ موانع و مشكلات، مؤمن را زير چرخدنده هاي مشكلات، مهذّب مي كنند. مؤمني كه از ابتدا، توفيق تذكرات خاص يا اقدامهاي سنگين توحيدي را ندارد، بعد از مدتي بر اثر فشارها همينها را پيدا مي كند. يك گوهر گرانبهايي در وجود انسان هست که اگر حيات پيدا كند، همه […]
بسمه تعالی
کد مطلب:۲۲۳/ ۸۶/ ۹۶
موانع و مشكلات، مؤمن را زير چرخدنده هاي مشكلات، مهذّب مي كنند. مؤمني كه از ابتدا، توفيق تذكرات خاص يا اقدامهاي سنگين توحيدي را ندارد، بعد از مدتي بر اثر فشارها همينها را پيدا مي كند.
يك گوهر گرانبهايي در وجود انسان هست که اگر حيات پيدا كند، همه استعدادها تحتالشعاع آن هستند.
ما شبيه كسي هستيم كه گنجي دارد؛ اما خاك و خاشاك، روي آن را گرفته است و نمي تواند بهره برداري كند. انسان سعي و تلاش مي كند و ناگهان مي بيند مشكلي پيدا شد؛ تا مي آيد به رفع آن مشکل مشغول شود، از طرف دیگر دوباره مشکل مي آيد؛ ولي چاره اي نيست و جاي ديگر خبري نيست. باید در این طریق استقامت کرد.
از مرحوم ملاحسينقلي همداني نقل شده است: من در جواني بسیار سعي مي كردم و هيچ دري براي من باز نمي شد. هر چه توسل پیدا مي كردم فايده نمي كرد. روزی در صحن اميرالمؤمنين عليهالسلام با حال یأس نشسته بودم، تا اینکه كبوتري آمد و نظر من را به خود جلب كرد. كبوتر گرسنه بود و يك تكه نان خشك آنجا افتاده بود. يكي دو نوك به آن زد و رفت. من نشسته بودم و در فكر بودم که ديدم دوباره آمد نوك زد. ديد آن نان سفت است، رفت. برای بار آخر آمد و آنقدر به آن نان خشک نوك زد تا این که آن را خورد. من از آن کبوتر درس گرفتم و با خود گفتم: در مسيري قرار گرفته اي كه جاي ديگر خبري نيست، استقامت كن:
إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي كُنْتُمْ تُوعَدُون؛[۱]
آنهايى كه گفتند پروردگار ما اللَّه است و بر گفته خود پافشارى و استوارى هم كردند، ملائكه بر آنان نازل شده، میگويند نترسيد و غم مخوريد و به بهشت بشارت و خوشوقتى داشته باشيد بهشتى كه در دنيا همواره وعده اش را به شما مى دادند.
——————————————————
[۱]. سوره فصلت، آیه ۳۰٫