۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » گفتار های حجت الاسلام ناصری
  • 09 فوریه 2016 - 20:20
  • 639 بازدید
الگو بودن بزرگان حوزه  (۱)
الگو بودن بزرگان حوزه  (۱)

الگو بودن بزرگان حوزه (۱)

کد مطلب :  ۹۴/۸۵/۱ انسان در همه مسائل خود از جمله مسائل معنوی، احتیاج به الگو دارد. اگر شعراي جوان را نگاه كنيم، مي‌بينيم يا استادي دارند كه آنها را آموزش می‌دهد که به چه سبكي شعر بگويند يا بايد مسير بسيار طولاني را طي كنند و منتظر باشند كه چيزي از درونشان بجوشد و […]

کد مطلب :  ۹۴/۸۵/۱

انسان در همه مسائل خود از جمله مسائل معنوی، احتیاج به الگو دارد. اگر شعراي جوان را نگاه كنيم، مي‌بينيم يا استادي دارند كه آنها را آموزش می‌دهد که به چه سبكي شعر بگويند يا بايد مسير بسيار طولاني را طي كنند و منتظر باشند كه چيزي از درونشان بجوشد و به تدریج آن‌ها را صاحب سبك كند و در آخر هم گاهي سبك، مخلوط و مركبِ غير قابل تشخيصي مي‌شود. درمسائل معنوی، نياز انسان به استاد و نزدیک شدن به افکار او باید بیشتر باشد؛ و گرنه رشد سریع و کاملی نخواهد داشت.

انسان در ارتباط با الگو، ناخودآگاه از او تأثیرات زیادی می‌گیرد؛ مانند خطّاط که ناخودآگاه در خط از استاد خود پیروی می‌کند و این پیروی را کسی که مسلّط به خطاطی است متوجه می‌شود.

الحمدلله حوزه علمیه، بزرگاني دارد كه براي همه الگو هستند؛ آيت الله بهجت قدّس‌سرّه يا بعضي از بزرگان ديگر واقعاً الگوهایی برای جوانان ما هستند؛ مخصوصاً در اين ايام كه از يمين و شمال، آفت براي جوان‌ها مي‌آيد و به ویژه در مسائل اخلاقی که بعضی از افراد، ادعاهاي بي‌پايه و اساس مي‌كنند و مردم را از طريق مستقيم، دور مي‌كنند.

آيت الله كشميري قدّس‌سرّه اين جمله را مکرّر مي‌فرمودند كه: «من زياد مطالعه كردم؛ راهي كه انسان را سالم به مقصد برساند، راه علماي زاهدِ راه‌رفته است».

ایشان درباره مرحوم آیة الله قاضی قدّس‌سرّه مي‌فرمودند: «تنها چيزي كه در مرحوم قاضی، خيلي روشن بود و من مي‌ديدم، اين بود كه دائما توجهاتش بالا بود و پایین نمي‌آمد؛ غرق در یاد حقّ تعالي بود و در مسائل جزيي، پایین نمي‌آمد».

اين راه، راهي است كه به حسب لطافتي كه دارد، هم طالب، زیاد دارد و هم دشمن. طلب این مسیر به طور فطری در انسان وجود دارد. نوجوان‌هایی ديده مي‌شوند كه شيفته اين مسير هستند و دوست دارند به اعتدال انساني برسند؛ اما راه پر نشیب و فرازي است و بهترين راهنما قرآن و اهل بيت علیهم‌السلام و سيره بزرگان حوزوي است كه امتحاناتشان را پس داده‌اند و پاك و زلال از این امتحانات، خارج شده‌اند. این بزرگان، الگوهای ما هستند که ما را به خدای متعال و اهل بیت علیهم‌السلام برسانند. اگر این الگوها كه طبق قاعده حركت كردند و راه را مى‌شناختند و دست در دست معصوم داشتند برای ما نبودند، طىّ اين مسير برای ما ممکن نبود.

درباره مرحوم ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي نقل مي‌كردند که ـ مخصوصاً در اواخر عمرشان ـ هنگام سحر، وقتی می‌خواستند برای نماز شب وضو بگيرند و مشغول نافله شوند، مدتي طول مي‌كشيد؛ بين راه، این چند قدم را گريه‌ها مي‌كردند و عشق و حالي با حقّ تعالي داشتند. کتاب‌های ایشان، کتاب‌های بسيار خوبي است. ایشان مي‌تواند الگوي خوبي حتّی برای نسلهای آینده باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

جواب سئوال زیر را وارد نمایید *