۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » گفتار های حجت الاسلام ناصری
  • 19 سپتامبر 2016 - 22:24
  • 302 بازدید
تأثیر شیاطین در اعمال انسان (۶۶)
تأثیر شیاطین در اعمال انسان (۶۶)

تأثیر شیاطین در اعمال انسان (۶۶)

کد مطلب :  ۶۶/ ۸۵/ ۹۵ شياطين، نسبت به دنيا و آدمي‌زاد بسیار احساس مالكيت مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كنند. آن‌ها در کوچک‌ترين عمل بني‌آدم خودشان را شريك مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كنند. اگر انسان عمل صالحی انجام دهد و آن‌ها نتوانند آن عمل را از بین ببرند، بسیار برایشان ناگوار است. قبل از این که نسل بنی‌آدم زیاد شود، شیطان خطاب به […]

کد مطلب :  ۶۶/ ۸۵/ ۹۵

شياطين، نسبت به دنيا و آدمي‌زاد بسیار احساس مالكيت مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كنند. آن‌ها در کوچک‌ترين عمل بني‌آدم خودشان را شريك مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كنند. اگر انسان عمل صالحی انجام دهد و آن‌ها نتوانند آن عمل را از بین ببرند، بسیار برایشان ناگوار است. قبل از این که نسل بنی‌آدم زیاد شود، شیطان خطاب به خداوند گفت:

فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِين؛[۱]

به عزّت و جلال تو قسم! تمام خلق را  گمراه خواهم كرد، مگر مخلصان [=خاصان از بندگانت را كه دل از غير بريدند و براى تو خالص شدند].

سبك شيطان، اين‌گونه است كه اگر امشب شما دو ركعت نماز خوانديد، برای از بین بردن آن نماز به انتظار مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نشيند. شما او را نمي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بينيد؛ ولي او شما و عمل شما را مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بيند، نماز شب شما را می‌بیند. گاهي فقط براي دو ركعت نماز شب، سال‌ها به انتظار مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نشينند كه چگونه آن را از بین ببرند؛ چون عمل انسان تا قبل از مرگ – اگر چه آن عمل، بالا رفته باشد – امکان بازگشت و از بین‌رفتن دارد. حتّی اگر انسان بعد از چند سال مثلا بگويد: ما هم الحمدلله در حرم حضرت ابوالفضل عليه‌السلام سقايي مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كرديم و آب مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داديم و عُجب و ريا كند، عمل او برمي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گردد؛ يعني نفس انسان به عنوان عامل، به عمل تعلّق پيدا مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كند و فقط هم همين يك راه مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند عمل را برگرداند. در این صورت، عمل برمي‌گردد؛ در حالی که برای آن شريكي پيدا شده است. يك مثلثي تشكيل شده از انسان، عمل و فرد ديگري كه مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خواهد شريك آن عمل قرار بگيرد. بسیار برای آن‌ها سخت است كه عملي از بني‌آدم صادر شود و آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها خرابش نكرده باشند. شیاطین خودشان را در زمین، مالك مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانند و عالَم عجيبي دارند.

ما درباره تأثیر شیاطین در اعمال انسان و کیفیت به هم ریختن آن اعمال، اطلاعات کافی نداریم و نمی‌دانیم چه آسیبی به ما می‌رسد، چه دشمن‌هايي داريم و چه كار مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كنند؟ ما بدون آگاهی پيش مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رويم؛ ولي شياطين از زواياي مختلف به سبكي عمل مي‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌كنند كه بني‌آدم را آلوده كنند؛ عملش را از بين ببرند؛ خودش را از بين ببرند. همان‌طور كه تعداد ملائكه زياد است، تعداد شياطين هم زياد است. ملائکه گاهي به عنوان مؤيد به کمک مؤمن می‌آیند.

به این نکته نیز باید توجه داشت که خطر شیاطین برای انسان تا مرحله اخلاص هست و بعد از این مرحله، خطری انسان را تهدید نمی‌کند؛ همان‌طور که خود شیطان هم مخلَصین را در آیه شریفه (إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِين) استثنا کرد.

[۱] . سوره ص، آیه ۸۳ ـ ۸۲٫

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*