۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » گفتار های حجت الاسلام ناصری
  • 25 جولای 2016 - 22:27
  • 411 بازدید
تأیید الهی موجب بیرون آمدن از تردید (۳۹)
تأیید الهی موجب بیرون آمدن از تردید (۳۹)

تأیید الهی موجب بیرون آمدن از تردید (۳۹)

کد مطلب  :  ۳۹/ ۸۵/ ۹۵ اتفاقات عجيبي براي حضرت موسي علیه‌السلام پيش آمد. اگر تأیید الهي در کارهای آن حضرت و ارتباط مستقیم آن حضرت با خداوند نبود، ترديد، او را از بین می‌برد. حضرت موسی علیه‌السلام در دامن فرعون بزرگ شده است؛ همان‌طور که فرعون هم به آن حضرت گفت: «تو در خانه […]

کد مطلب  :  ۳۹/ ۸۵/ ۹۵

اتفاقات عجيبي براي حضرت موسي علیه‌السلام پيش آمد. اگر تأیید الهي در کارهای آن حضرت و ارتباط مستقیم آن حضرت با خداوند نبود، ترديد، او را از بین می‌برد. حضرت موسی علیه‌السلام در دامن فرعون بزرگ شده است؛ همان‌طور که فرعون هم به آن حضرت گفت: «تو در خانه ما بزرگ شدي».[۱] بیرون آمدن از این تردیدها، برای مؤمني مثل حضرت موسي علیه‌السلام – كه در وفاداري و قدر شناسی، ملتزم است – بسیار سخت است؛ مگر این که فضل و احسان الهي، شامل حال انسان شود.

در ادامه حضرت موسی علیه‌السلام مُشتی به یکی از قبطیان زد که باعث کشته شدن او شد؛ لذا با خود مي‌گويد: «واي! من قتل نفس انجام دادم! آیا او مستحق مرگ بود؟» اما خداوند دستی بر سر حضرت موسی علیه‌السلام کشیده و می‌فرماید: «يك نفر را كشتي؛ ولي ما بخشيديم».[۲] کسی که حاضر نیست يك مورچه را از بین ببرد، يك نفر را كشته است. معلوم است كه اگر تائيد خداوند نبود، همين جریان، او را از بین می‌برد.

هر انسانی در خروج از ترديدها و مشكلات، پشتوانه و اعتمادی مي‌خواهد كه بداند راه را درست رفته است؛ وگرنه بسیار اذيّت مي‌شود. برای حضرت موسي علیه‌السلام مواردی سخت و دشوار پيش آمد که از آن‌ موارد به راحتی خارج شد. همين جريان فرعون را دقت كنيد. فرعون به تدریج يكي از ائمه كفر قرار گرفت. خداوند به حضرت موسی و هارون فرمود:

فَقُولا لَهُ قَوْلاً لَيِّناً لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشى؛[۳]

با او به نرمى سخن گوييد؛ شايد پند گيرد، يا بترسد.

پس این احتمال وجود دارد که فرعون بترسد و مرد خدا شود. فرعون، قبل از حضرت موسي هر كاري که انجام می‌داد، جزايش را نمي‌ديد؛ چون دستي از خدا نبود كه فرعون را جزا بدهد. حضرت موسي كه آمد، دست خدا شد و ضربه زدن به فرعون را شروع كرد. اين همان است كه مي‌گويند بعضي‌ افراد شرور از وجود اوليای خدا ضرر مي‌كنند. فرعون هم از وجود حضرت موسي ضرر كرد؛ در صورتی که مي‌توانست از وجود آن حضرت بسیار نفع ببرد. هر قدر فرعون، راه خود را پیش رفت، شقي‌تر شد و درصدد از بین بردن حضرت موسی، هارون و بنی اسرائیل برآمد؛ ولي خداوند نمي‌خواست این اتفاق بیفتد.

[۱] . سوره شعراء، آیه ۱۸٫

[۲] . سوره طه، آیه۴۰٫

[۳]. سوره طه، آیه ۴۴٫

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

جواب سئوال زیر را وارد نمایید *