۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » گفتار های حجت الاسلام ناصری
  • 08 اکتبر 2016 - 17:49
  • 524 بازدید
عوامل زیاد شدن نور چشم (۷۷)
عوامل زیاد شدن نور چشم (۷۷)

عوامل زیاد شدن نور چشم (۷۷)

کد مطلب  :  ۷۷/ ۸۵/ ۹۵ نگاه کردن به آب روان، نور چشم را زیاد می‌کند که در روایات هم آمده است؛[۱] اما باید تفکیکی بین قضایا شود به این صورت که بیماری چشم، گاهی مربوط به مشکلات ساختاری چشم است – مثلا رگی قطع شده است – و گاهی مربوط به ضعف نور باصره […]

کد مطلب  :  ۷۷/ ۸۵/ ۹۵

نگاه کردن به آب روان، نور چشم را زیاد می‌کند که در روایات هم آمده است؛[۱] اما باید تفکیکی بین قضایا شود به این صورت که بیماری چشم، گاهی مربوط به مشکلات ساختاری چشم است – مثلا رگی قطع شده است – و گاهی مربوط به ضعف نور باصره است.

آن بیماری چشم که مربوط به ساختار چشم است، باید راه درمانی آن را طیّ کرد. ممکن است جراحی لازم داشته باشد و مسایل دیگر؛ اما آن بیماری چشم که مربوط به ضعف نور باصره است، به واسطه نگاه کردن به آب روان و سبزه و وجه حسن و غیره، ضعف آن برطرف و دید چشم، بهتر مي‌‌شود. اين هم سير مناسب و علمي دقيق و محكمي دارد كه وقتي به سبزه يا به آب روان نگاه شد، روح باصره لذت خودش را مي‌‌برد و به روح منتقل مي‌‌كند. در اين چرخش كه بين روح باصره و هماهنگي آن با روح حيواني هست، اين لذت باعث تقويت نفس مي‌‌شود و چون اين حال از كانال قوه باصره پيدا شده است و در قوه باصره و روح باصره دور مي‌‌زند، باعث تقويت روح باصره مي‌‌شود و ديد را بهتر مي‌‌كند.

خطوط قرآني هم به نحو ديگر، بصر و بصيرت را تقويت مي‌‌كند. اين‌‌ها كانال ورودي به نفس هستند. چشم يكي از كانال‌‌هاي ورودي است. انسان‌ها خوب متوجه شده‌‌اند كه چه خوراكی برایشان خوب است و چه خوراکی بد است؛ در حالي كه به کانال‌های ورودی به نفس که خوراک روحی انسان است، توجهی ندارند.

.[۱] حَدَّثَنَا أَبِي رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عُبَيْدِ اللَّهِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الدِّهْقَانِ عَنْ دُرُسْتَ بْنِ أَبِي مَنْصُورٍ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ عَبْدِ الْحَمِيدِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الْأَوَّلِ علیه السلام قَالَ: ثَلَاثَةٌ يَجْلِينَ‌‌ الْبَصَرَ النَّظَرُ إِلَى‌‌ الْخُضْرَةِ وَ النَّظَرُ إِلَى‌‌ الْمَاءِ الْجَارِي وَ النَّظَرُ إِلَى الْوَجْهِ الْحَسَنِ. (الخصال، ج۱، ص۹۲)

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*