کد مطلب : ۷۷/ ۸۵/ ۹۵ نگاه کردن به آب روان، نور چشم را زیاد میکند که در روایات هم آمده است؛[۱] اما باید تفکیکی بین قضایا شود به این صورت که بیماری چشم، گاهی مربوط به مشکلات ساختاری چشم است – مثلا رگی قطع شده است – و گاهی مربوط به ضعف نور باصره […]
کد مطلب : ۷۷/ ۸۵/ ۹۵
نگاه کردن به آب روان، نور چشم را زیاد میکند که در روایات هم آمده است؛[۱] اما باید تفکیکی بین قضایا شود به این صورت که بیماری چشم، گاهی مربوط به مشکلات ساختاری چشم است – مثلا رگی قطع شده است – و گاهی مربوط به ضعف نور باصره است.
آن بیماری چشم که مربوط به ساختار چشم است، باید راه درمانی آن را طیّ کرد. ممکن است جراحی لازم داشته باشد و مسایل دیگر؛ اما آن بیماری چشم که مربوط به ضعف نور باصره است، به واسطه نگاه کردن به آب روان و سبزه و وجه حسن و غیره، ضعف آن برطرف و دید چشم، بهتر ميشود. اين هم سير مناسب و علمي دقيق و محكمي دارد كه وقتي به سبزه يا به آب روان نگاه شد، روح باصره لذت خودش را ميبرد و به روح منتقل ميكند. در اين چرخش كه بين روح باصره و هماهنگي آن با روح حيواني هست، اين لذت باعث تقويت نفس ميشود و چون اين حال از كانال قوه باصره پيدا شده است و در قوه باصره و روح باصره دور ميزند، باعث تقويت روح باصره ميشود و ديد را بهتر ميكند.
خطوط قرآني هم به نحو ديگر، بصر و بصيرت را تقويت ميكند. اينها كانال ورودي به نفس هستند. چشم يكي از كانالهاي ورودي است. انسانها خوب متوجه شدهاند كه چه خوراكی برایشان خوب است و چه خوراکی بد است؛ در حالي كه به کانالهای ورودی به نفس که خوراک روحی انسان است، توجهی ندارند.