۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » گفتار های حجت الاسلام ناصری
  • 26 آگوست 2017 - 14:23
  • 431 بازدید
اهمیت و آثار سلوک معنوی
اهمیت و آثار سلوک معنوی

اهمیت و آثار سلوک معنوی

بسمه تعالی کد مطلب:۹۶/۸۷/۱۷۸ هيچ چيزي تأمين‌كننده روح و روان نيست مگر دست‌يابي صحيح به طريق عبوديت و سير و سلوك. انسان، فراوان برخورد مي‌كند با كساني كه مدت طولاني حتي به علوم ظاهري مشغول بوده‌اند؛ ولي شذوذات [افکار خاص انحرافی] بزرگی پيدا مي‌كنند كه زحمات زياد آن‌ها را زير سؤال مي‌برد. هيچ چيز مثل […]

بسمه تعالی

کد مطلب:۹۶/۸۷/۱۷۸

هيچ چيزي تأمين‌كننده روح و روان نيست مگر دست‌يابي صحيح به طريق عبوديت و سير و سلوك. انسان، فراوان برخورد مي‌كند با كساني كه مدت طولاني حتي به علوم ظاهري مشغول بوده‌اند؛ ولي شذوذات [افکار خاص انحرافی] بزرگی پيدا مي‌كنند كه زحمات زياد آن‌ها را زير سؤال مي‌برد.

هيچ چيز مثل هدف معنوي، سلوك معنوي، اشتغال معنوي و سير به سمت خودشناسي، تأمين‌كننده نيست و بايد در اين مسير قرار گرفت. ابزار هم قرآن و سنن رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و اهل بيت علیهم‌السلام است. بايد به این‌ها نزديك شد؛ آن وقت است که انسان نور پيدا مي‌كند و حتي در سنين بالا هم آرامش او محفوظ و اعتقادياتش ثابت است. همه لطمه‌هايي كه ما مي‌خوريم و مي‌زنيم، القائات شيطان است. وقتي انسان در دوران جواني سعي كرد راهكارهاي مبارزه را بداند يا راه‌هاي نفوذ شيطان را ببندد، در سنين بالاتر سدّها محكم‌تر مي‌شوند و انسان آرامش بيشتري خواهد داشت و همين مسأله باعث دلخوشي و آرامش است. درصد بالايي از طلبه‌ها تحت اين عنوان [رسیدن به آرامش معنوی] وارد حوزه مي‌شوند؛ ولی بعد به تدریج دور مي‌شوند يا مشغول مي‌شوند يا از يادشان مي‌رود. بسیاری هم هستند كه سعي و تلاش مي‌كنند؛ ولی دستشان به جايي نمي‌رسد و اشتغالات، آن‌ها را کم‌کم دور مي‌كند. اگر براي ما زمينه‌اي پيدا شد، خيلي محكم بايد بگيريم و اين سرنخ بايد به عالم غيب منتهي شود. ما بايد در يك فصل با خيالات خودمان بجنگيم و در راستاي توجهات الهي قرارشان بدهيم تا در قدم بعدي، دستمان به گونه‌اي به عالم غيب برسد؛ ولو در ابتدائيات مسائل.

وقتي حركت انسان حقيقي شد، نمونه‌ها را در قرآن و روایات پيدا مي‌كند یا در خواب مي‌بيند و همواره سرنخي از لطائف قرآني و روايي پيش مي‌آيد؛ انسان پيش مي‌رود، به نور وصل مي‌شود و اهل بيت و اعجاز اهل بيت را در كلمات نورانيشان پيدا مي‌كند. اين امور، تثبيت‌كننده و آرام‌كننده است؛ ولي طبيعي است كه [به سبب تفاوت افراد] ده سال یا بيست سال یا پنجاه سال طول می‌کشد. زمان لازم است تا شخصيت‌سازي شود، مشکلات ساختار شخصيتي انسان كم شود و شاكله معنوي پيدا كند؛ چون این هدف، چيزي نيست كه در يك شب اتفاق بيفتد. ذهنیات غیرخدایی انسان باید کم‌رنگ و ذهنیات خدایی پررنگ شود [که این امر، نیازمند زمان است].

[برای رسیدن به این آرامش،] ذكر مناسب در طول راه نیاز است، قواعد دارد؛‌ انسان حالات مختلفی پيدا مي‌كند و موانع زیادی دارد [که باید همه این‌ها را شناخت و رد کرد].  

 

 

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*

جواب سئوال زیر را وارد نمایید *